Film “Realna priča” već tri nedelje puni bioskope širom zemlje i regiona, a želeći da dodatno obraduje svoju publiku, reditelj i glavni glumac Gordan Kičić priredio je prvi video spot sa muzikom iz filma, koju potpisuje Kralj Čačka.

foto: Elena Tomaš (SensArture)
Glavna muzička numera “Deda Mraz je švorc” već se uveliko emituje na radio stanicama, a Kičić navodi da je od početka rada na filmu verovao da će se muzika Nenada i Marka Marića odlično uklopiti u “Realnu priču”, koju je za tri nedelje prikazivanja videlo više od 50.000 gledalaca.

“Senzibilitet i zvuk se idelano uklopio u film. Smatrao sam da takva vrsta muzike, koja je kod nas retkost, može da bude posebna vrednost filmu. Mi se nismo poznavali ranije, samo sam slušao njegovu muziku, ali kada smo počeli da sarađujemo na filmu, zaista smo se odlično uklopili”, opisao je Kičić svoju saradnju sa Kraljem Čačka.

Nenad Marić, alijas Kralj Čačka, objašnjava da se prilikom odabira pesama za film trudio da temama, harmonijom i bojama isprati stil “Realne priče”.

“Ideja je bila da muzika u filmu bude sa merom podrška emociji koju film nosi, što je bio uzbudljiv zadatak za nas. Uz blage sugestije reditelja došli smo do finalnih tema i zvuka za koji mislim da dobro radi uz sliku”, smatra Marić.



Paralelno sa prikazivanjem u Srbiji, film “Realna priča” privukao je gledaoce i širom Austrije, Nemačke, Švedske, a od ove nedelje prikazuje se i u Kanadi i Americi.

“Realna priča” vodi nas kroz sagu o glumcu, Veljku Radisavljeviću (Gordan Kičić), koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima.

U filmu osim Gordan Kičića i Nine Janković Dičić, koja tumači njegovu suprugu, igraju i devojčica Lena Lazović, kojoj je ovo prva uloga na filmu, kao i Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Svetozar Cvetković, Katarina Gojković…