Novosadski pank rok sastav "5 minuta slave" je objavio svoj prvi spot za numeru "Lenka"! Ona se, zajedno sa još 9 numera, nalazi na trenutno aktuelnom prvom studijskom albumu "PMS u kući"!

Spot je sniman na više lokacija u Novom Sadu a glavna radnja spota se odvija u Šamrok baru.
Scenario potpisuje Jelena Vukajlović a realizacija spota ne bi bila moguća bez Vide Jović i Dušana Isakovića iza kamere kao i Marka Simića koji je bio zadužen za montažu. Svo troje su studenti Akademije umetnosti.

U izjavi za naš sajt frontmen benda, Vid Malbašić, otkriva zašto su odlučili da baš za ovu pesmu urade svoj prvi spot.

— Na demo albumu postoji pesma koja se zove "Tema" gde pevam o tome kako neću da pišem ljubavne pesme. U trenutku nastajanja "Lenke", osećao sam da treba tako nešto da izbacim iz sebe i to se i desilo! U samom tekstu kažem "...da je ovo samo jedan izuzetak". Da li će biti još ljubavnih pesama, ne znam. (Verovatno da hoće).
S obzirom da su nas starije kolege savetovale da po objavljivanju albuma ubrzo izbacimo i spot, mi smo ih poslušali! Zašto baš za "Lenku"? Dok pesma još nije bila objavljena, svirali smo je na nastupima. Dobili smo gomilu pozitivnih komentara i kritika ali i pitanja poput: "Čija je ovo pesma? Kome ste je ukrali? Zašto je nema na YT, tražio sam sat vremema...?" i slično. Upravo je ona najslušanija na našem prvom albumu i zato mislim da je zaslužila i da prva bude ekranizovana.
Zašto pank bendovi u svoje spotove ne bi smeli da stave lepu devojku u pidžami, roze plišanog medu i ostale plačipičkaste stvari? Zašto sve mora da bude jako, teško i sivo? Mi spotom za "Lenku" upravo tome kontriramo! I to je pank!

Pa... pogledajmo.