5 minuta slave: Pesma „Lenka“ je najslušanija na našem albumu i zato je zaslužila da prva bude ekranizovanaSviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadski pank rok sastav "5 minuta slave" je objavio svoj prvi spot za numeru "Lenka"! Ona se, zajedno sa još 9 numera, nalazi na trenutno aktuelnom prvom studijskom albumu "PMS u kući"!

Spot je sniman na više lokacija u Novom Sadu a glavna radnja spota se odvija u Šamrok baru.
Scenario potpisuje Jelena Vukajlović a realizacija spota ne bi bila moguća bez Vide Jović i Dušana Isakovića iza kamere kao i Marka Simića koji je bio zadužen za montažu. Svo troje su studenti Akademije umetnosti.

U izjavi za naš sajt frontmen benda, Vid Malbašić, otkriva zašto su odlučili da baš za ovu pesmu urade svoj prvi spot.

— Na demo albumu postoji pesma koja se zove "Tema" gde pevam o tome kako neću da pišem ljubavne pesme. U trenutku nastajanja "Lenke", osećao sam da treba tako nešto da izbacim iz sebe i to se i desilo! U samom tekstu kažem "...da je ovo samo jedan izuzetak". Da li će biti još ljubavnih pesama, ne znam. (Verovatno da hoće).
S obzirom da su nas starije kolege savetovale da po objavljivanju albuma ubrzo izbacimo i spot, mi smo ih poslušali! Zašto baš za "Lenku"? Dok pesma još nije bila objavljena, svirali smo je na nastupima. Dobili smo gomilu pozitivnih komentara i kritika ali i pitanja poput: "Čija je ovo pesma? Kome ste je ukrali? Zašto je nema na YT, tražio sam sat vremema...?" i slično. Upravo je ona najslušanija na našem prvom albumu i zato mislim da je zaslužila i da prva bude ekranizovana.
Zašto pank bendovi u svoje spotove ne bi smeli da stave lepu devojku u pidžami, roze plišanog medu i ostale plačipičkaste stvari? Zašto sve mora da bude jako, teško i sivo? Mi spotom za "Lenku" upravo tome kontriramo! I to je pank!

Pa... pogledajmo.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva