Danas, tačno u podne objavljen je lyric video za pesmu "MESO" koja otvara novi studijski album "JEDNINA" grupe GOBLINI.


Posle šest godina diskografske pauze, GOBLINI će četvrtog decembra predstaviti novi studijsko izdanje "JEDNINA". Promocija je zakazana za 13 sati u prostorija Muzičke kuće Metropolis. Istog dana zakazana je od 19 sati i promocija u Novom Sadu u Shamrock Baru (Mite Ružića 5). Već sutradan, 5. decembra Goblini putuju u Sloveniju gde će u Ljubljani održati koncert. Dan kasnije sledi nastup u kultnom zagrebačkom klubu Močvara.

Novi sedmi studijski album "JEDNINA" sa novih deset autorskih pesama je snimljen u studiju ROAD u Novom Sadu, dok je za produkciju bio zadužen Dragan Alimpijević PIK.Novo izdanje Goblina izlazi pod okriljem Metropolis Music sa kojom su čuveni šapčani započeli saradnju devedesetih godina.


Goblini su pank rok bend iz Šapca. Muzičku karijeru su započeli 1992. godine, kada su bend osnovali Alen Jovanović (gitarista), Vladislav Kokotović (basista) i Branko Golubović (vokal). Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva "lajv" albuma i jednu kompilaciju. Tokom devedesetih, bili su jedan od najuticajnijih bendova, održali su mnogobrojne koncerte širom regiona i stekli veliku popularnost. U prvoj fazi karijere objavili su 5 albuma: “Istinite priče“ (1994), „Live In KST“ (1995), „U magnovenju“ (1996), „Turneja u magnovenju“ (1998) i „Re Contra“ (1999). Prestali su sa radom 2001. godine i posle gotovo deset godina, vraćaju se na muzičku scenu sredinom 2010. godine. Tri godine kasnije objavili su novi studijski album “Roba sa greškom”.O Goblinima je snimljen i dokumentarni film 2010. godine - “Ima nas gomila” koji prikazuje celokupnu istoriju benda, njihov početak, razvoj i vrhunac popularnosti.