Down By Law slave tridesetogodišnjicu postojanja. Bez sumnje, vreme prolazi vrlo brzo i verovatno je većina fanova njihove muzike odrasla slušajući hitove sa albuma poput Blue, DC Guns, Punkrockacademyfightsong, All Scratched Up ili Vindvardtidesandvaivardsails, ali to su definitivno samo delići njihove bogate karijere.
Na čelu sa neumornim veteranom Dave Smalleyem, koji je poznat i po radu sa legendarnim bostonskim old school hardcore bendom DYS, veoma uticajnim vašingtonskim melodičnim hardcore punk bendom Dag Nasty, ili kalifornijskim melodičnim punk rock legendama ALL, Down By Law izvode vrlo specifičnu mešavinu vašingtonske i kalifornijske škole punk rock-a. Ostatak benda čine Sam Villiams na gitari, John DiMambro na basu i Hunter Osvald za bubnjevima.
Bend je tokom snimanja ovog lajv sešna dao sve od sebe kako bi obuvatili čitav opus iz njihove fenomenalne karijere, i moglo bi se reći da Down By Law zvuče usviranije nego ikad. Čitav sešn je snimljen u jednom tejku, tako da količine prenesene energije u ovom predstavljenom materijalu jednostavno pokazuju zašto su Down By Law još uvek relevantni. Na snimku se nalaze i dve obrade, Values Here benda Dag Nasty i dobro poznati tradiconal 500 Miles benda The Proclaimers, a bend se potrudio da verodostojno obradi obe numere. Smalleyev vokal zvuči bolje nego ikad, a gitare verodostojno prenose fenomenalne melodije po kojima su Down By Law i te kako poznati. Ritam sekcija zadužena je za masivnije tonove benda i odlična su podloga vokalima i gitarama.
Ovaj lajv sešn je profesionalno isproduciran kako bi preneo retro rock zvuk, a jedva primetni studijski reverb donosi vajb karakterističan za garažne bendove. Bend je odabirom pesama pokušao da snimak održi dinamičnim, pa je cela setlista kombinovana od punk rocka, hardcore punka, mod revival mešavine sa vokalom koji je uvek konstantan, precizan i melodičan. Ovaj živi album poseduje i prelep apstraktni omot koji se sastoji od vrlo dominantnog stabla narandže. Ploča je takođe boje narandže , a samo izdanje dolazi sa download kodom za reedemovanje na bandcamp stranici.
Down By Law su dali sve od sebe da obeleže tridesetogodišnjicu benda, a ovo vinilno izdanje je više nego sjajan dokument koji krasi njihovu impresivnu diskografiju. Izdanje je objavljeno posredstvom Kung Fu i Cleopatra Recordsa.

Đorđe Miladinović