Dilan Dog: Ko se sa kim venčava, koga ubijaju i šta nas čeka posle broja 400Sviđa ti se? Javi ostalima!

Poslednjih dana domaću strip javnost uzburkala je dalja sudbina Dilana Doga kao lika. Najpre je počelo najavama SBE-a da će se u serijalu desiti veliko venčanje. Kada je oktriveno da je "mlada" zapravo Gručo,... pa pretpostavljate kako je već domaća strip javnost mogla da reaguje. Bilo je i komentara onih koji su imali uvid i/ili više informacija o "kontroverznoj epizodi" koji su malo smirivali strasti.

Ubrzo se na ovu vest nadovezala i potencijalna naslovna ili scena 401. epizode na kojoj vidimo Dilana u nešto drugačijem izdanju, sa bradom i pomoćnikom koji više podseća na Gnaghija iz filma Dellamorte Dellamore. Sajt Fumetto Logica potrudio se da da odgovore na neka od ovih pitanja.

Naslovne stranice brojeva 399, 400 i novi izgled Dilana od broja 401

Najpre da vidimo ko se venčava u 399. a ko umire u 400. broju

Roberto Rekioni, urednik serijala je otkrio da je osoba sa kojom će se Dilan venčati upravo Gručo: "Nije šala, nije geg ili bilo šta slično - to je brak iz ljubavi. Zaista sam želeo da napišem ovakvu priču", rekao je Rekioni, koji je takođe i scenarista ove epizode.

O epizodi pod brojem 400 koju je napisao takođe Rekioni a nacrtali Anđelo Stano i Korado Roi, rečeno je da će napraviti potpuni preokret u serijalu. Naime, epizoda će se završiti time što će Dilan Dog ubiti svog tvorca, Ticiana Sklavija.

Jasno je da je ovaj potez prilično kontroverzan i očigledna provokacija ali po rečima Rekonija: "Sam Sklavi je vrlo dobro reagovao jer sam konačno i uradio ono što sam najavio kada sam razgovarao sa njim i preuzeo serijal."

Šta će se dogoditi sa Dilanom Dogom nakon broja 400

Brojevi od 401 do 406 činiće svojevrsnu mini seriju u novom serijalu, sa jedinstvenom pričom. Prva epizoda nosi naziv "Novi početak" a nacrtao je Korado Roi. Ove epizode uzeće samo osnovu Dilana kao lika na koju će se nadovezati niz značajnih promena u osnovnim karakteristikama lika. Najvidljivije su trenutno promene u fizičkom smislu i Dilanov novi pomoćnik.

Rekioni je naveo da se do sada držao Dilana kakvog ga svi znamo.

— Bio sam prilično suzdržan u ovih pet godina, ali će Dilan koga budete nadalje sretali biti drugačiji, moj Dilan u svakom pogledu, rekao je Rekioni.

Izgleda da je dugo najavljivana Rekionijeva revoulcija konačno i ZAISTA počela...Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva