Iščekivano 14. studijsko izdanje američkog muzičara istražuje kreativno izražavanje kao sredstvo za pronalaženje unutrašnjeg mira


Nakon skoro tri decenije muzičkee karijere, nagrađivani kantautor objavio iščekivano 14. studijsko izdanje „Hyperspace“, na kojem je sarađivao Pharrell Williams

„Hyperspace“ na jednom mestu okuplja 11 novih pesama koje istražuju nove dimenzije zvukova. Beck i Pharrell Williams (Britney Spears, Snoop Dogg, Daft Punk) sarađivali su na njih sedam, a među saradnjama se našao i singl „Saw Lightning“. Uz Pharrella, na impresivnom spisku saradnji koje je Beck ostvario na ovom izdanju našli su se producent Paul Epworth (U2, Rihanna, Adele) te pevač Chris Martin (Coldplay), koji je otpevao prateće vokale na pesmi “Stratosphere”.

Uz objavu albuma „Hyperspace“ Beck je predstavio i lyric video za emotivan singl „Everlasting Nothing“.



Za svoje novo izdanje Beck je rekao: “‘Hyperspace’ ne govori o svemiru. Radi se o unutrašnjem stanju i traženju mira. Razmišljao sam o muzici kao načinu bega i promeni stanja uma. U procesu snimanja ovog albuma nisam previse preispitivao stvari, jednostavno sam se prepustio inspiraciji”.

„Hyperspace“ je objavljen dve godine nakon studijskog izdanja „Colors“, koje je dobilo veliko priznanje u obliku dve nagrade Grammy u kategorijama za Najbolji alternativni muzički album i Najbolji inženjering albuma. Na izdanju su se našli singlovi „Dear Life“ i „Up All Night“.

Beck Hansen svetski je uspeh postigao 1994. godine zahvaljujući hitu „Loser“, koji se našao na njegovom studijskom albumu “Mellow Gold”. Dve godine kasnije dodatno se afirmisao kao miljenik publike i muzičkih kritičara zahvaljujući albumu “Odelay”, na kojem su se našli hitovi “The New Pollution”, “Where It’s At” i “Devil’s Haircut”. Do danas je osvojio sedam nagrada Grammy.

Hyperspace – spisak pesama:
Hyperlife
Uneventful Days
Saw Lightning
Die Waiting
Chemical
See Through
Hyperspace
Stratosphere
Dark Places
Star
Everlasting Nothing