Nakon pobede na ovogodišnjoj Rokerijadi u Petrovcu na Mlavi, čačanski crossover sastav Zbedem predstavio je snimak za "Veselu pesmu" sa live sessiona nastalog na SAE Institutu u Beogradu. Pesmu je u martu ove godine snimao Naum Simovski, za mix i master je odradio D. Pantović, dok su za kamere bili zaduženi Strahinja Vukić i Krsto Mandušić, a montažu snimka odradio Mihailo Matović, gitarista benda.


O samoj pesmi David, basista benda, u izjavi za naš sajt je rekao: "Pesma je nastala 2016. neposredno pre pauze koju smo tada napravili sa bendom. Za "Veselu" smo se odlučili jer je nastala pre par godina tako da se sama istakla kao prioritetna od svih koje nisu snimljene. Pritom, primetili smo koliko ljudi podivljaju kada je sviramo i odlučili da nju snimimo na keca jer bi tako najbolje prenela tu energiju. 
Pesma govori o prividnoj sreći uzimajući za primer najrazličitije karaktere, da bi se na kraju svelo na isto - svako od njih se zadovolji prividom sreće bez pitanja. U refrenu mi postavljamo pitanje i na neki način sami odgovaramo: da li smo stvarno veseli ili je to iluzija koju stvaraju svakodnevne laži?"

Zbedem je nastao 2014. godine u Čačku, a već naredne godine izbacili su istoimeni EP koji je sadržao četiri pesme. Nakon dvogodišnje pauze u radu, od 2018. godine bend neprestano radi na novom materijalu, a "Vesela pesma" je njihovo prvo izdanje od tada. U međuvremenu, nastupali su na Danima urbane kulture u Čačku, Grizlijadi u Kruševcu, kao i Tunel Festu u Užicu. U planu imaju snimanje novih pesama koje će se naći na njihovom sledećem studijskom izdanju.