Legendarni album Parafa Zastave (1984.), reizdan je na vinilu kao specijalno izdanje povodom 35. godišnjice.

 
Posle odlično primljenog box-seta “Sabrana djela 1976.-1987.”, legendarni album Parafa “Zastave” (1984.) reizdan je na vinilu kao specijalno izdanje povodom 35. godišnjice, s originalnim miksom i dodatnom pesmom “Metalci”’.

Album “Zastave” koji predstavlja njihovu treću fazu delovanja, donosi najkompleksniji i najambiciozniji diskografski korak Parafa. “Zastave” su zaboravljeno remek-delo hrvatske i jugoslovenske rock muzike, vizionarski album i svojevrsno proročanstvo sveg zla koje se počelo da se događa u nekadašnjoj domovini tek koju godinu nakon što su Parafi prestali s radom.

“Zastave” govore o kolektivnim ritualima u temelju nekadašnje zajednice, premda njih vidimo i kao civilizacijsku matricu svuda, s naglaskom na njihovoj mitskoj, arhetipskoj podlozi. Zbog svoje dosledne umjetničke centriranosti, besprekorne muzičko-tekstualne egzekucije, koja je uz to iznjedrila mračno-privlačnu, zloguku emocionalnost i zbog svoje autentične bitke s okovima društvene stvgarnosti, “Zastave” su jedan od vrhunaca jugoslovenskog rocka.

“Zastave” su jedan od najraritetnijih albuma na ovim prostorima s obzirom na mali inicijalni tiraž, tako da će ovo obnovljeno izdanje obradovati najviše ljubitelje vinilnih zapisa.