Razvija se igrana serija Dilan Dog, bazirana na kultnom horor stripu. Seriju će koproducirati Atomic Monster s Jamesom Wanom (Aquaman) i Bonelli Entertainment. Vincenzo Sarno i Giovanni Cova su izvršni producenti za Bonelli Entertainment, dok su James Wan i Michael Clear izvršni producenti za Atomic Monster. Atomic Monster je trenutno u aktivnoj potrazi za scenaristima, javlja Inverzija.

Očekuje nas 10 epizoda serije na engleskom jeziku. Serija će pratiti poznatog titularnog britanskog istražitelja paranormalnih pojava, s njegovim sidekickom Gručom , koji zajedno rešavaju slučajeve koji obično uključuju čudovišta, duhove, vampire, vukodlake i zombije.


Bonelli se još pre godinu dana odlučio upustiti u ovaj projekt, te je sa svojom producentskom kućom Bonelli Entertainment otkupio nazad prava za ekranizaciju stripa kojeg je 2011. adaptirao Hyde Park Entertainment kao film Dylan Dog: Dead of Night. Strip serijal Dylan Dog postoji već 33 godine. U SAD-u ga izdaje strip kuća Dark Horse Comics koja je izdala više od 500 brojeva tog kultnog stripa koji se prodao u više od 50 miliouna primeraka u svetu.

James Wan je izjavio kako mu je Dylan Dog zaista jedan od najdražih stripovskih junaka. Sa stripom se prvi put upoznao još u srednjoj školi, i to putem njegovih prijatelja iz Evrope. Iako nije razumeo strani tekst, slike su ga vrlo uspešno upoznale s pričom, te je već tada razvio fascinaciju s istražiteljem noćnih mora.