Fernando Colunga Ultimate Experience: Singl „La Usurpadora” je nastavak sazrevanja bendaSviđa ti se? Javi ostalima!

Požarevački death‘n’roll bend Fernando Colunga Ultimate Experience je objavio novi singl pod nazivom „La Usurpadora”. Ovaj trio je, usled velikog interesovanja koji je pobudio zbog svog imena među fanovima (ne samo) metal muzike iz Meksika, početkom leta izašao iz svojevrsnog hiatusa i nastavio sa radom. Tada smo iskoristili priliku i popričali sa njima.

U julu 2019. je objavljena pesma „Inhale My Misery” (o čemu smo već pisali), stilski potpuno drugačija od svega što je bend snimio tokom prve tri godine postojanja, a „La Usurpadora” predstavlja nastavak te promene i svojevrsno eksperimentisanje sa death‘n’roll zvukom.


Iako je naziv pesme na španskom, sam tekst je na engleskom jeziku i inspirisan je istoimenom Latino sapunicom, veoma popularnom na ovim prostorima. Fanovi benda iz Meksika su u dosta navrata davali predlog da jedna od numera u budućnosti bude vezana sa tu seriju, tako da im je na ovaj način želja ispunjena.

Što se tehničkih detalja tiče, za muziku, aranžmane i produkciju su zaduženi Stefan Milenković (gitara; ex-Transfer Blama, ex-Pripjat) i Marko Živković (bas gitara i drum programming; CounterIgnition, Čvrge). Tekst potpisuje Antonio Jovanović koji je bio zadužen i za vokale. Snimanje svih instrumenata i vokala je obavljeno u studiju „Inferno” u Požarevcu. Miks i mastering su delo Aleksandra Krculja (CounterIgnition) i odrađeni su u kovinskom studiju „Maverick”. Omot je delo Predraga Petrovića. Novi singl možete poslušati u nastavku ili putem streaming sajtova.Podsetimo, Fernando Colunga Ultimate Experience (skraćeno FCUE) je nastao kao projekat trojice drugara iz Požarevca u februaru 2010. godine, a prvobitno je zamišljen kao fun/grindcore bend koji bi se bavio parodiranjem latinoameričkih sapunica. Ideja za naziv ove muzičke skupine je poistekla od imena najpoznatijeg Latino glumca kod nas – Fernanda Kolunge.

FCUE je tokom maja 2010. snimio svoj prvi kućni demo „Sangriento e Brutal Telenovela” kog je „krasila” brza muzika, sirov i siromašan kvalitet zvuka, te štura, gotovo nikakva produkcija. Šest pesama je snimljeno za kratko vreme u poprilično veseloj atmosferi i to je trebalo da bude to što se projekta tiče. Međutim, u drugoj polovini iste godine su snimljena još dva demo singla (Scorched Dominion of Human Waste i Trollbotstorm), a koji su bili uvertira za album „Toxic Hog Cult” koji je objavljen 1. januara 2012, a na kome mogao čuti posve drugačiji zvuk i to u death‘n‘roll maniru.

Članovi projekta su krajem 2013. snimili još tri numere (koje su objavljene tokom naredne dve godine), te su posle toga rešili da do daljeg prekinu sa radom što zbog sviranja u drugim bendovima, što zbog privatnih i poslovnih obaveza.

FCUE je tokom juna 2019. potpuno neočekivano postao popularan u Meksiku i još nekim latinoameričkim državama zbog svog imena. U veoma kratkom periodu se fan baza na Facebook stranici uvećala sa 200 na preko 6000 pratilaca. Istovremeno su reprodukcije snimaka benda na Youtube (kako na oficijalnom, tako i na ostalim kanalima) rapidno rasli, kao i broj pretplatnika. Veliki broj digitalnih medija iz Meksika je objavio vest o postajanju benda iz Srbije koji koristi ime glumca Fernanda Kolunge, što je bila inicijalna kapisla da se fanovi tvrđeg zvuka sa tih prostora (ali i oni ljubopitljiviji) zainteresuju.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva