Zanimljiva stvar se desila proteklog meseca kada je srpski (u tom trenutku) neaktivni bend Fernando Colunga Ultimate Experience privukao veliku pažnju meksičkih i latino američkih (čak i mejnstrim) medija zbog svog imena o čemu smo već pisali.

U veoma kratkom periodu se fan baza na Facebook stranici uvećala sa 200 na preko 6000 pratilaca. Istovremeno su pregledi snimaka benda na Jutjubu (kako na oficijalnom, tako i na ostalim kanalima) rapidno rasli, kao i broj pretplatnika. Veliki broj digitalnih medija iz Meksika je objavio vest o postajanju benda iz Srbije koji koristi ime glumca Fernanda Kolunge, što je bila inicijalna kapisla da se fanovi tvrđeg zvuka sa tih prostora (ali i oni ljubopitljiviji) zainteresuju.


Članovi benda su rešili da se vrate na scenu i novim poštovaocima zahvale na najbolji mogući način – novim singlom. Stoga je numera „Inhale My Misery” snimljena tokom prve polovine juna u studiju „Inferno” gitariste Stefana Milenkovića, dok je za miks i mastering bio zadužen Javier Belial iz Meksika. Omot za singl, na kome se nalazi meksička kosplejerka Ale Tanooki, je delo fotografa Artura Vege iz Meksika. Javier del Pozo je nacrtao novi logo benda.

Antonio, vokal sastava nam je približio malo čitav proces nastanka pesme: "Stefan je već neko vreme imao u planu da snimi nešto novo, ali su ga rad na osposobljavanju studija i povremeni nastupi sa Jamsexšnom u tome usporavali. Kada je već krenulo pravo snimanje, pitanje je bilo da li bi tekst trebalo da bude na srpskom ili englskom, kao i da li je trebalo da tematika bude veselija. No, bez nekog prevelikog većanja se odlučilo da tekst bude težak, mračan, ali lepo upakovan. Samo snimanje svih instrumenata i vokala je prošlo veoma brzo i lako, ali je zato miksovanje trajalo možda i predugo. Različite vremenske zone na dva kontitnenta su usporavale rad, te je preslušavanje svake verzije, navođenje stvari koje su „škripale” i njihovo ispravljanje oduzele više vremena nego stvarni rad.

Kada su i pesma i omot bili završeni, krenulo se sa spremanjem tizera i samog lyrics videa. Tokom tog procesa se došlo na ideju da se na posle postavljanja klipa na Youtube doda i prevod na španskom kako bi pratioci koji ne razumeju engleski shvatili o čemu se u pesmi govori."

Singl je objavljen 7. jula i mi ga sada slušamo.



Podsetimo, Fernando Colunga Ultimate Experience (skraćeno FCUE) je nastao kao projekat trojice drugara iz Požarevca u februaru 2010. godine, a prvobitno je zamišljen kao fun/grindcore bend koji bi se bavio parodiranjem latinoameričkih sapunica. Ideja za naziv ove muzičke skupine je poistekla od imena najpoznatijeg Latino glumca kod nas – Fernanda Kolunge.

FCUE je tokom maja 2010. snimio svoj prvi kućni demo „Sangriento e Brutal Telenovela” kog je „krasila” brza muzika, sirov i siromašan kvalitet zvuka, te štura, gotovo nikakva produkcija. Šest pesama je snimljeno za kratko vreme u poprilično veseloj atmosferi i to je trebalo da bude to što se projekta tiče. Međutim, u drugoj polovini iste godine su snimljena još dva demo singla (Scorched Dominion of Human Waste i Trollbotstorm), a koji su bili uvertira za album „Toxic Hog Cult” koji je objavljen 1. januara 2012, a na kome mogao čuti posve drugačiji zvuk i to u death‘n‘roll maniru.

Članovi projekta su krajem 2013. snimili još tri numere (koje su objavljene tokom naredne dve godine), te su posle toga rešili da do daljeg prekinu sa radom što zbog sviranja u drugim bendovima, što zbog privatnih i poslovnih obaveza.

Članovi benda su:
Stefan Milenković (Jamsexšn, ex-Transfer blama, ex-Pripjat) – gitare, (programirani) bunjevi, muzika;
Marko Živković (CounterIgnition, Čvrge, ex-Scar Process, ex-Witherated) – bas gitara;
Antonio Jovanović (ex-Scar Process, ex-Witherated) – vokal, tekst.