Double Feature je skate punk bend koji dolazi iz Čikaga i "American Dream Not Found" je njihov drugi longplej album koji nas vraća u zlatne godine melodičnog pank roka.

Double Feature svoj zvuk zasnivaju na melodičnoj rifovima koji su karakteristika bendova koji okružuju etikete poput Epitaph Records, Fat Wreck Chord i Nitro Records, pa neke od njihovih kompozicija mogu podsetiti na bendove poput NOFX, Ten Foot Pole, Frenzal Rhomb, Me First And The Gimme Gimmes, Lagwagon, The Lillingtons i mnoge druge. Bendovi poput Ten Foot Pole i NOFX svakako su najviše uticali na Double Feature jer vokal neodoljivo podseća na vokalne sposobnosti Dennisa Jagarda (Ten Foot Pole).

Muzički gledano, album je sjajna kombinacija ova dva benda, ali naravno, uz lični pečat muzičara koji čine Double Feature, jer su doneli puno inovacija i poboljšali zvuk samog muzičkog žanra na mnogobrojne pozitivne načine. Lirički gledano, bend se bavi standardnim temama, od sociopolitičkih, opisujući trenutnu političku scenu lokalno i globalno, preko ličnih događaja i iskustava sa velikom količinom satire i humora, a sve u cilju podizanja svesti kod konzumenta njihovog albuma.

American Dream Not Found podseća sve ljubitelje melodičnog pank roka da ovaj muzički pravac može doneti puno novina i zvučati i te kako sveže u 2019. godini. Album je dobro isproduciran, zvuči baš onako kako bi svaki album ovog žanra trebao zvučati u ovo doba, ali bez previše studijskog šminkanja, tako da je zvuk sirov naspram melodičnog aspekta albuma. Bend se takođe vizuelno potrudio preneti poruku da je američki san prožimajuća laž i da u doba globalnog kapitalizma solidno mogu živeti samo retki primeri, pa je bend odlučio da iskoristi jednu od klasičnih ilustracija 50-ih godina koja prikazuje američku srednju klasu kako roštilja u dvorištu, podsećajući nas na tadašnje vizuelne manipulacije države kako bi se u tom dobu pozitivno predstavljale ideje o američkom snu. Album je objavio Stupid Rad Records, a dostupan je u kolor i standardnom crnom vinilu.

Đorđe Miladinović