Insight Comics objaviće strip koji prati put Dejvida Bouvija iz anonimnosti ka svetskoj slavi. Crtač i scenarista Michael Allred (Sandman) udružio je snage sa scenaristom Stevom Hortonom (Amala's Blade) i koloristom Laurom Allred (Madman) kako bi prikazali Bouvijev život ilustracijama jednako živopisnim i fantastičnim kao što je i sam bio.


Bowie: Stardust, Rayguns & Moorage Daydreams“ sa podnaslovom „Chronicles Life and Death of Ziggy Stardust", je priča koja prati transformaciju Dejvida Džounsa u Dejvida Bouvija i njegovo stupanje na Londonsku rok scenu šezdesetih koja je tada bila u ekspanziji, piše Rolling Stone. Delom biografija a delom fikcija, grafična novela prikazuje i legendarne studijske sesije kao i zamišljene razgovore u svemiru između Bouvija i Ziggyja Stardusta, njegovog legendarnog alter-ega poslatog sa Marsa. Strip prati Ziggyjevo poreklo, razvoj i njegov neizbežan kraj a završava se pre početka sledeće Bouvijeve inkarnacije - Thin white duke.

„Inkarnacije Davida Bouvija su, same po sebi bile naučna fantastika", piše u predgovoru čuveni Neil Gaiman. „Ono što mi je nedostajalo kada sam bio mladi Bouvijev fan bio je upravo strip posvećen njemu. U nedostatku sam ih i sam, naravno loše, crtao."

Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams trenutno je dostupan za narudžbinu na raznim prodajnim sajtovima. Strip na 160 stranica će zvanično biti objavljen 7. Januara 2020. godine.


Ilija Najdanović