Bilo je  potrebno gotovo deset godina da Usud objavi svoj treći album koji se simbolično zove As Old As The Hills. Srećom, Geenger Records je preuzeo inicijativu i promovisao ovaj materijal na svim streaming servisima i društvenim mrežama, tako da širi auditorijum može uživati u ovom izvanrednom materijalu.

Ceo proces snimanja, produkcije i masteringa iziskivao je previše dugo vremena, čak skoro deset godina, ali se sve to dogodilo sa sasvim opravdanim razlogom. Gitare i bas su snimljeni tokom 2011. godine, da bi se određeni tejkovi snimali još jednom 2014. godine. Bubnjevi i vokali snimljeni su  2012. godine, koristeći prostorije poput garaže kao sobu za snimanje. Konačno, snimci su predati na miksovanje Ivan Jakicú u Kutu Sobe 2019. godine, tako da danas možemo uživati u ovom više nego kvalitetnom materijalu.

Materijal priliči modernom dobu. Bend se ne libi da implementuje zvuk stare i nove škole melodičnog death metala prepunih mračnih rifova, ali ispod slojeva čiste buke leži još puno kvaliteta koje čine ovaj bend. Usud koristi atmosferičnog moderne metala u njihovim kompozicijma, ali ne u pojednostavljenom obliku kao što bi to činili drugi bendovi. Ovom vidu atmosferičnosti znatno doprinose i depresivni blek metal rifovi, ali ritam sekcija i dalje daje onaj prepoznatljivi švedski melodični death metal zvuk obogaćen elementima sludge i modernog metala. Ipak, bend se svojski potrudio da ovaj materijal održi zanimljivim tokom celog albuma, bez obzira da li govorimo o doom metal trenucima u njihovoj muzici ili besnim, gotovo manijakalnim blastbeatovima. Zamislite sve što sam gore spomenuo i dodajte ogromne lejere melanholičnih post metalnih aranžmana koji se koriste kao jedno od skrivenih oružja ovog benda, tako da se Usud ne bavi samo klasičnim metal žanrovima več í tehnički zahtevnijom muzikom, koja u sitnim klasterima tame dopire do slušaoca kao zatišje pred budu. Budite spremni za ovaj materijal i slušajte ga sa punom pažnjom, jer As Old As The Hills je album za ozbiljne slušaoce koji su spremni za konstantne inovacije koje ovaj album i te kako donosi na ove prostore.

Đorđe Miladinović