Usud - As Old As The Hills (Geenger Records)Sviđa ti se? Javi ostalima!

Bilo je  potrebno gotovo deset godina da Usud objavi svoj treći album koji se simbolično zove As Old As The Hills. Srećom, Geenger Records je preuzeo inicijativu i promovisao ovaj materijal na svim streaming servisima i društvenim mrežama, tako da širi auditorijum može uživati u ovom izvanrednom materijalu.

Ceo proces snimanja, produkcije i masteringa iziskivao je previše dugo vremena, čak skoro deset godina, ali se sve to dogodilo sa sasvim opravdanim razlogom. Gitare i bas su snimljeni tokom 2011. godine, da bi se određeni tejkovi snimali još jednom 2014. godine. Bubnjevi i vokali snimljeni su  2012. godine, koristeći prostorije poput garaže kao sobu za snimanje. Konačno, snimci su predati na miksovanje Ivan Jakicú u Kutu Sobe 2019. godine, tako da danas možemo uživati u ovom više nego kvalitetnom materijalu.

Materijal priliči modernom dobu. Bend se ne libi da implementuje zvuk stare i nove škole melodičnog death metala prepunih mračnih rifova, ali ispod slojeva čiste buke leži još puno kvaliteta koje čine ovaj bend. Usud koristi atmosferičnog moderne metala u njihovim kompozicijma, ali ne u pojednostavljenom obliku kao što bi to činili drugi bendovi. Ovom vidu atmosferičnosti znatno doprinose i depresivni blek metal rifovi, ali ritam sekcija i dalje daje onaj prepoznatljivi švedski melodični death metal zvuk obogaćen elementima sludge i modernog metala. Ipak, bend se svojski potrudio da ovaj materijal održi zanimljivim tokom celog albuma, bez obzira da li govorimo o doom metal trenucima u njihovoj muzici ili besnim, gotovo manijakalnim blastbeatovima. Zamislite sve što sam gore spomenuo i dodajte ogromne lejere melanholičnih post metalnih aranžmana koji se koriste kao jedno od skrivenih oružja ovog benda, tako da se Usud ne bavi samo klasičnim metal žanrovima več í tehnički zahtevnijom muzikom, koja u sitnim klasterima tame dopire do slušaoca kao zatišje pred budu. Budite spremni za ovaj materijal i slušajte ga sa punom pažnjom, jer As Old As The Hills je album za ozbiljne slušaoce koji su spremni za konstantne inovacije koje ovaj album i te kako donosi na ove prostore.

Đorđe MiladinovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva