Nakon skoro dve godine pauze, tuzlanski hardcore/nu metal bend Nula plus ponovo je aktivan te je objavio novi video spot za pesmu ”Skyscraper”.

”U posljednje dvije godine bend je hibernirao zbog obaveza koje smo sva četvorica imali, i to na različitim kontinentima. Sada smo opet skupa i često razgovaramo kako nam je pauza u biti i prijala jer smo se vratili željni novih snimaka i nastupa, a sviramo kao da smo posljednju probu imali jučer”, objavio je bend uz predstavljanje novog spota.

Reč je o pesmi s njihovog zadnjeg albuma ”Ubrzanje i sikira”, koji je objavljen još početkom 2016. godine, ali, iako je stariji rad, predstavlja jedan novi, simbolično bitan trenutak u radu benda.

”Po prvi put smo čitav proces uradili u potpunosti sami. Naša ideja, naša oprema, naša energija, upale mišića… i uz neku minimalnu i jako skromnu opremu pokazali da je moguće napraviti nešto što je vrijedno pažnje. Tako da ovim putem želimo potaknuti i mlađe bendove da se prihvate svojih računara, laptopa, kamera, telefona i neka stvaraju. Do it yourself je svakako moto koji donosi rezultate”, tvrde članovi Nule plus.

Od 2001. godine, kada je bend formiran, Nula plus je prihvaćena kao pionirska u nu metal/hardcore žanru u Bosni i Hercegovini, što ih je dovodilo na brojne festivale i samostalne koncerte diljem bivše države. Nadamo se da je ponovno aktiviranje četvorke (Džemal Trakić Sicke, Almir Mulaosmanović Baggy, Ademir Bruljić Adi, Jasmin Avdić Jaci) i objava spota za stariju pesmu samo zagrijavanje za novi materijal i novu seriju njihovih prepoznatljivih žestokih koncerata.