Basista grupe Red Hot Chili Peppers, Majkl Piter Balzari – Flea prošle godine potvrdio je da se bliži kraju njegovo pisanje memoara nazvanih “Acid for the Children”.

Knjiga je najavljena još 2014. godine kada je, prema prvom službenom saopštenju, navedeno da će se bazirati na Fleinom životu u Njujorku, o boemskom stilu života s očuhom koji je bio jazz muzičar i buntovnom životu na ulicama Los Anđelesa gde je s najboljim prijateljem Entonijem Kidisom i još dva školska drugara osnovao Red Hot Chili Peppers. Najavljen je i detaljan opis složenog, ponekad komplikovanog odnosa (kao prijatelji, ali i kao saradnici) s Kidisom kao i detalji iz vremena eksperimentisanja s teškim drogama.

U susret izlasku knjige, Flea otkriva kako to neće biti još jedna klasična knjiga o životu rock zvezde. Iako se radnja nužno oslanja na RHCP, knjigu je Flea zamislio kao samostalno književno delo sa životnom pričom koju može čitati i neko ko nije fan benda. Priča je to isprepletena vrtoglavim vrhuncima, ali i raznim padovima koji se događaju kada se neko od životarenja po LA ulicama pretvori u svetski poznatu osobu.

Proces stvaranja knjige, Flea je prokomentarisao:

Zaljubio sam se u pisanje. Posle svakog sata koje sam proveo pišući osećao sam se jako zadovoljno i ispunjeno, kao da sam se povezao s delom moje kreativnosti koji je ranije bio zapostavljen.

Iskreno volim književnost – istakao je Flea prošle godine – Knjige gledam kao svete stvari pa ću pišući svoju priču dati sve od sebe kako bih odao čast formi koja je odigrala veliku ulogu u kreiranju onoga što ja jesam.

Knjiga je trebalo da bude objavljenja prošle godine, ali datum objave pomeren je za pedstojeću jesen pa bi “Acid for the Children” na policama knjižara i internet trgovinama trebalo da se nađe 4. novembra ove godine.

Fanovi koji s nestrpljenjem čekaju priču jednog od najpoznatijih basista današnjice mogu da skrate vreme mogu uz autobiografiju Fleinog bendovskog kolege – Kidis je svoju autobiografiju “Scar Tissue” napisao 2014. godine. Poslednji za sada Red Hot Chili Peppers album “The Getaway” objavljen je 2016. godine, a u međuvremenu je bend potvrdio da je u planu i novo studijsko izdanje.