Chelsea Wolfe će objaviti novi album The Birth of Violence u petak 13. septembra za izdavačku kuću Sargent House. Kao uvod u novo izdanje podelila je video za još jednu pesmu s albuma, „Deranged for Rock & Roll“. Spot se odvija u malom pustinjskom gradu a režirao ga je Gilbert Trejo.


Wolfe je o pesmi i spotu izjavila: "Deranged for Rock & Roll" je moja ljubavna pesma muzici. Svaki put kad bih probala krenuti drugim putem, muzika me je uvek vraćala kući. U mojoj je krvi, to je moj izvor istinskog mira. Volim njen haos i grubost, volim način na koji mi ona može doneti razumevanje i utehu. Pripadam muzici i sebi. Osećam da Gilbertov video pokazuje taj neimenovani nagon prema nečemu tako dobrom. Mom liku je suđeno da peva istu pesmu, iznova i iznova, u ovom čistilištu pustinjskog bara, dok različiti ljudi prolaze kroz grad i počinju osećati nagon, koji ih uvlači u ovaj vrtlog, gde i ostaju zauvek."

Reditelj Trejo (Pixies, DIIV) rekao je: "Od početka smo znali da će se ovaj video odvijati mimo društva. Melodija pesme priziva ljude, oni nisu u mogućnosti da samo prođu pored, ona ih dovodi do neke vrste čistilišta gde se svi susreću. A sva naša čistilišta postoje paralelno. Mi utičemo jedni na druge i ne znajući to."

Album The Birth of Violence nastavlja gde je Hiss Spun stao 2017. godine. Snimljen je sa dugogodišnjim muzičkim saradnikom Benom Chisholmom, a na njemu sviraju i Jess Gowrie (bubnjevi) i Ezra Buchla (viola).