Jako malo vremena je ostalo do izlaska novog, dugoočekivanog albuma sastava Tool koji je najavljen za 30. avgust. Sa jedne strane fanovi sa pravom nestrpljivo iščekuju novo izdanje dok je sa druge Tool kao bend zbog ovoliko velike diskografske pauze postao i predmet brojnih memova i sprdnje. Kako god bilo, čekanju je uskoro kraj pa ćemo i sami biti u prilici da se uverimo da li je vredelo čekati sve ove godine.


Informacije o novom albumu su polako servirane na kašičicu pa smo tako pored omota i prvog singla saznali da se album "vrti" oko broja sedam i da su pesme na njemu duge. Sada, uoči izlaska, članovi sastava su za časopis Revolver otkrili i više detalja u intervjuu koji je radio J. Bennett.

Verovatno najzanimljiviji deo ovog intervjua koji se prostire na čak 20 strana je deo u kome frontmen Maynard James Kennan nešto detaljnije analizira album počevši od njegovog naziva koji aludira na prihvatanje i suočavanje sa strahovima kako bismo ih prevazišli. Maynard objašnjava: "Sa godinama i iskustvom dolazi i mudrost. Vremenom učimo iz naših grešaka ali i uspeha. Tako da, ovaj album govori o tome da shvatimo odakle dolazimo, šta smo sve prošli i da trebamo prihvatiti gde smo sada."

Adam Jones u polušaljivom tonu dodaje: "To vam je kao: Ma nosiću čarape i sandale i zabole me šta ko misli, bitno mi je da mi je udobno. Tako da, radi se i o onim malim stvarima u životu, ali i o izborima koje činimo, njihovim posledicama i trenutku kada je vreme da krenemo dalje" i dodaje: "Jako sam uzbuđen zbog nove ploče. Pesme su prilično duge, kao dve ili tri u jednoj ali su svakako povezane, jednostavno "teku". Videćemo na kakav će odziv naići ali ja sam uzbuđen."

O dužini pesama Danny Carey kaže: "Jednostavno, na kraju su pesme ispale takve. Bilo je trenutaka kada sam pomislio ovo je smešno, bio sam pomalo i zabrinut jer se meni lično dopada kontrast kratkih i dugih pesama na albumu ali na ovom su sve duge. Tako da sam na kraju mislio: ok, ako smo mi sada ovo kao bend, ja to moram prihvatiti. Dok god se kao bend krećemo napred i imamo pažnju naše publike dužina pesama zapravo i nije bitna."

Kompletan intervju možete pročitati u novom broju Revolver magazina.