Tvorac kultnih filmova, Quentin Tarantino je nedavnom intervjuu za GQ otkrio kako planira da prestane da se bavi redateljskim poslom jer smatra da je u toj sferi filmske industrije “došao do kraja puta”. Ipak, ne povlači se u potpunosti te najavljuje kako će i dalje biti kreativan.

“Vidim se u pisanju scenarija za filmove, a počinjem da pišem i za pozorište tako da ću i dalje biti kreativan. Jednostavno mi se čini da sam filmovima dao sve što sam mogao.”

U bioskope uskoro stiže njegov najnoviji film “Bilo jednom u Hollywoodu”, a zvezda filma Bred Pit nije iznenađen Tarantinovim izjavama te smatra kako u intervjuu “uopšte nije blefirao”.

“Mislim da je smrtno ozbiljan. S jedne strane sam iskreno žalostan, ali on je taj koji zna šta se događa i koji osećaji ga vode u drugim smjerovima. No, ima on druge planove na umu i nećemo mu reći “doviđenja” tako skoro” – objasnio je Pit.

Tarantino je navodno trebao raditi na novom nastavku Star Trek franšize što bi bio njegov 10. film no u intervjuu ističe: “Film “Bilo jednom u Hollywoodu” je dobro primljen, možda neću doći do broja 10. Možda prestajem upravo sad! Možda malo kasnije. Sve ćemo još videti.”