Na opšte iznenađenje i zaprepašćenje fanova Robert Kirkman je objavio vest da će broj 193 njegovog čuvenog strip serijala o zombijima, koji izlazi ovog meseca, ujedno biti i poslednja epizoda i obeležiće kraj priče koja je započeta 2003 godine.


Pomenuti broj će imati 71 stranicu, što je duplirani broj stranica u odnosu na uobičajena mesečna izdanja, javlja Mega Blog.

Za razliku od tv serije, strip nikada nije imao pad interesovanja za njega iako izlazi već 16 godina. Čak je više puta bio dobitnik prestižnih nagrada među kojima je i Eisner Awards (Oskari devete umetnosti) 2010 godine.

Prestanak izlaska stripa ne znači da će se tv serija uskoro završiti jer AMC već kaska sa praćenjem već izašlih epizoda a i sigurno će se latiti umetničke slobode da menja scenario priče, kao što je više puta do sada i uradio. Sada ostaje da se vidi da li će se tv serija završiti na isti način kao i strip ili će imati drugačiji kraj.

Robert Kirkman je izjavio: ”I meni je žao što se sve završava. Nedostajaće mi kao i vama, ako ne i više. Srce mi se slama što je priča privedena kraju… ali previše volim taj univerzum da bi ga razvlačio poput žvake i da više ne bude na visini onoga što sam prvobitno zamislio. Nadam se da me, vi čitaoci razumete i shvatate kakav ste mi poklon podarili. Mogao sam zahvaljujući vama da ispričam priču kakvu sam želeo tokom svih ovih 193 epizoda, i da je privedem kraju, bez ikakvog mešanja sa strane, što je veoma retka stvar. To ne bi bilo moguće da nisam imao vašu bezrezervnu podršku od vas i čitalačku publiku poput vas. Beskrajno vam hvala na tome.”