DC Comics je najavio kako će legendarni režiser i autor horora Džon Karpenter sarađivati sa autorom igre Borderlands 2, Entonijem Burčom, kako bi kreirali specijalno izdanje stripa o najpoznatijem Batmanovom neprijatelju pod nazivom Joker: The Year of the Villain.


Zvanični sinopsis stripa glasi: "Ljudsko-vanzemaljski hibrid Lex Luthor uputio poziv celom svetu, zahtevajući od njih da prigrle svoju sudbinu i konačno se prepuste zlu, ljudskoj pravoj prirodi. U zamjenu, on će im dati sva potrebna sredstva da se uzdignu da njihovih konačnih "ja". I dok će većina DC neprijatelja (i heroja) voljno saslušati šta "Apex Lex" ima da ponudi, Clown Prince of Crime neće samo sedeti mirno i čekati da Lex dođe do njega."

Strip će predstavljati DC debi za pomenuti duo, iako nije sasvim prvi put da oni sarađuju. Burč i Karpenter prethodno su 2017. godine radili na stripu Big Trouble in Little China: Old Man Jack, produžetku klasičnog Karpenterovog filma iz '80-ih godina s Kurtom Raselom u glavnoj ulozi. U njemu se Burton vraća iz penzije kako bi za sva vremena porazi antičkog boga Ching Daija.

"Džoker je najveći neprijatelj u stripovima.", rekao je Karpenter. "Ponosan sam što ću na ovom projektu ponovo raditi s Anthonyjem."

"Ne mogu riječima opisati koliko sam uzbuđen što ću pisati o najvećem zlikovcu iz Gothama.", rekao je Burč. "Nadam se da će vas Džokerovi poduhvati uspjeti nasmejati, naježiti i izazvati muku sve u isto vreme."

Strip Joker: The Year of the Villain će biti specijalno jedinstveno izdanje od 40 stranica koje ćete moći nabaviti 9. oktobra i u štampanoj i u digitalnoj formi za svega 5 dolara.