Nakon što su pretrpeli hakerski napad prilikom kojeg im je ukradeno osamnaest sati neobjavljenog materijala, članovi sastava Radiohead su odlučili da sav materijal sa osamnaest minidiskova učine dostupnim na svom bandcamp nalogu pod nazivom „MINIDISCS [HACKED]“.


„Prošle nedelje smo hakovani – neko je sa Tomove minidisk arhive ukrao snimke nastale u vreme seansi za album „OK Computer“ i nakon toga tražio 150 000 dolara pod pretnjom da će u suprotnom objaviti snimke. Umesto da se žalimo ili ignorišemo, odlučili smo da snimke objavimo sami na Bandcamp-u po ceni od 18 funti a da sav novac koji tom prilikom prikupimo doniramo fondaciji Extinction Rebellion“ izjavio je gitarista sastava Radiohead, Jonny Greenwood i dodao: „Iako nikad nije bio namenjen za objavljivanje, ovaj materijal je tangencijalno zanimljiv i veoma dug. Prosto, nije nešto što biste skinuli u telefon.“

Kao što je Jonny i naveo, sav prihod će biti uplaćen fondaciji Extinction Rebellion, socio-političkom pokretu koji se nenasilno bori za očuvanje klime, biodiverziteta i same ljudske rase.