Melburnski psych rockeri King Gizzard & The Lizard Wizard nakon novog albuma "Fishing for Fishes" najavili su novi "Infest the Rat's Nest". Sa ovog albuma objavili su dva video spota za pesme "Self-Imolate" i "Planet B", a sada su podelili video za pesmu "Organ Farmer" koji je režirao John Angus Steward.

foto: Amber Knecht
Prateće saopštenje ovako opisuje novi album: "Planeta je u opasnosti. Smrtnoj opasnosti. Ali nebojte se, melburnska sedmorka King Gizzard & The Lizard Wizard se vratila kako bi nas spasila, ovoga puta naoružani zapetim gitarama. Njihov petnaesti albumu "Infest the Rats' Nest" je daleko najteži u njihovoj kolekciji. Koliko težak? Veoma težak, metalan. Možda čak i više."

Govoreći o samom albumu Stu Mackenzie je izjavio: "A strana albuma je smeštena u bliskoj budućnosti i govori o stvarima koja se već i dešavaju, recimo o ekološkim katastrofama. Zaista imamo razloga za strah. B strana govori o grupu pubunjenika koja je primorana da napusti Zemlju i nastani se na Veneri. Puno sam razmišljao o budućnosti čovečanstva i Planete Zemlje i to se odrazilo na tekstove pesama na ovom albumu."

Govoreći o zvuku Stu je rekao sledeće: "U četvrtom razredu bio je jedan stariji klinac koji je voleo Rammstein. Sprijateljio sam se sa njim i za školsku priredbu izveli smo performarns tokom koga smo "headbangovali" uz "Du Hast". Bio sam bičevan, mislio sam da je to veoma kul. To je bilo moje upoznavanje sa metalom, uskoro su usledili Metalica, koja je vodila ka Slayeru, Kreatoru i Sodomu. Nemački bendovi su razvaljivali ali me i plašili. Kasnije kada sam počeo da sviram gitaru skapirao sam da je ta muzika veoma teška za sviranje pa sam se okrenuo rokenrolu i garažnom roku."

Poslušajmo...