Objavljena knjiga ‘Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode’ prva biografija Davea GrohlaSviđa ti se? Javi ostalima!

Na 255 stranica, autor Martin James vodi nas na sam početak Grohlovog života, objašnjava straight edge scenu Washingtona D.C., rađanje grungea u Seattleu, te prati prve punk korake talentiranog bubnjara.

Hronološki i nadasve detaljno, opširno je dokumentovan njegov put kroz sve bendove (od Screama preko Nirvane do Foo Fightersa) i projekte u kojima je bio angažovan (Probot, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures…), ali istovremeno dobijamo i sliku pristupačnog radoholičara kojem je stvaranje muzike puno više od posla.

Marljivost, trud, zalaganje, radna etika te vreme provedeno u studijima i na pozornicama osigurali su mu titulu „najvrednijeg čoveka u svijetu rocka.”

Dave Grohl je s Foo Fightersima pobedio večna poređenja sa Nirvanom, pronašao pravog sebe i naposletku osigurao mesto u rock panteonu postavši živuća rock legenda koja danas vlada festivalima, osvaja Grammyje i prodaje albume u platinastim tiražima. Biografija jedne od najutjecajnijih osoba modernog rocka oslanja se na razgovore s ključnim ljudima iz njegovog života, a donosi i fotografije iz svih opisanih razdoblja.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva