Na 255 stranica, autor Martin James vodi nas na sam početak Grohlovog života, objašnjava straight edge scenu Washingtona D.C., rađanje grungea u Seattleu, te prati prve punk korake talentiranog bubnjara.

Hronološki i nadasve detaljno, opširno je dokumentovan njegov put kroz sve bendove (od Screama preko Nirvane do Foo Fightersa) i projekte u kojima je bio angažovan (Probot, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures…), ali istovremeno dobijamo i sliku pristupačnog radoholičara kojem je stvaranje muzike puno više od posla.

Marljivost, trud, zalaganje, radna etika te vreme provedeno u studijima i na pozornicama osigurali su mu titulu „najvrednijeg čoveka u svijetu rocka.”

Dave Grohl je s Foo Fightersima pobedio večna poređenja sa Nirvanom, pronašao pravog sebe i naposletku osigurao mesto u rock panteonu postavši živuća rock legenda koja danas vlada festivalima, osvaja Grammyje i prodaje albume u platinastim tiražima. Biografija jedne od najutjecajnijih osoba modernog rocka oslanja se na razgovore s ključnim ljudima iz njegovog života, a donosi i fotografije iz svih opisanih razdoblja.