Instrumentalni space-rock trio MOON objavio je drugi spot sa aktuelnog albuma “Maybe We'll Come Back” i to za pesmu “Mission”. Režiju i realizaciju spota potpisuju Miki Stanković i Marko Maksimović.


“Minimalistički pristup u izradi ovog spota se pretvorio u misiju prikaza portreta koji kroz prizmu zabeleženih prirodnih izraza i pokreta predstavljaju svaki pojedinačni model kao potpuno različitu planetu za sebe. Koncept bez koncepta, zamrznut u jednostavnim, iskrenim i prirodnim momentima.”, ističe basista Miki Stanković.

Podsetimo, šabački space-rock sastav MOON je spontano nastao leta 2016. godine nakon serije druženja i jam sessiona ove trojke. Članovi benda su iskusni šabački muzičari. Gitarista Milan Katanić je poznat po radu u legendarnom crossover bendu iz 90-tih, Ništa ali logopedi. Zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svira u alt-rock sastavu Eleven koji radi od 2008. Miroslav Stanković debituje na bubnjevima.

Gitarski naglašene i najčešće minimalističke melodije su temelji space-rock zvuka šabačke trojke, koja se opredelila za isključivo instrumentalni izraz, objašnjavajući to potrebom da publici ostave potpunu slobodu u kojoj se mašta povezuje sa doživljajem muzike, pa ona svaku put može biti drugačija. Kao uticaje i inspiraciju, bend navodi The Who, Y.J. Malmsteena, Gagarina i video igre sa Commodore 64 i Amige 500.