Mrtvi Idoli drugi je studijski EP riječkog alternativnog metal benda Mamut, snimljen krajem 2018. i početkom 2019. godine.

Nakon nekoliko promijenjenih postava od svojeg zadnjeg EP-a Freak show iz 2017. godine, Mamut nalazi čvrsto tlo za snimanje debitantskog albuma, čija je nuspojava ovaj EP, kolekcija od 3 potpuno nove pjesme inspirirane ničeanskom filozofijom, čija tematska sfera aspirira nadići tip kompozicije koju definiraju samo riffovi i melodije.

Ime EP-a nadahnuto je knjigom Sumrak Idola, a izdanje se bavi pitanjem identiteta pojedinca nakon ciklusa promjena koje ga dovode do neprepoznatljivosti, vraćanja vlasništva nad samim sobom i odbacivanjem nametnutih normi, standarda i konformizma. S obzirom na to da je zlatna krava simbol bezumnog štovanja mase, u središtu artworka je raspadnuta krava koja predstavlja mrtve vrijednosti koje masa i dalje štuje u 21. stoljeću. Za nevjerojatan dizajn omota zaslužan je Moreno Mataković i njegov studio Dark Indigo Art.

Glazba je inspirirana modernim metal izvođačima poput Korna, Seethera i Deftonesa, ali i regionalnom post punk senzacijom Repetitor. Produkciju potpisuju Miran Milić (studio Palach) i Borna Žderić.

Mamut su: Ivo Jurčić (vokal, gitara), Borna Žderić (gitara), Marko Kovačić (bubnjevi) i Marin Horvat (bass gitara).