Kultni bend Gospodin Pinokio je održao 18. aprila slavljenički koncert u niškom klubu Feedback povodom svoje dve i po decenije postojanja. Kao gosti su nastupili mladi i perspektivni niški bend Hazel i beogradski Grešnici.


Uvežbanost i tehničko umeće Hazela, siguran nastup, kao i specifičan, pamtljiv i veoma moćan vokal Marije Matejić nije ostavio ravnodušnim nikoga u publici. Dobili su punu podršku, ne samo zbog mladosti već i zbog muzičkog kvaliteta. Čuli smo jedan zanimljiv rok zvuk sa primesama popa, ali neverovatnom energijom.

Beogradski Grešnici su u Nišu promovisali svoj, upravo objavljeni, album ,,Iz katapultaˮ (RNR records), ali su izveli i neke starije pesme pružajući podršku svojim dugogodišnjim muzičkim saborcima.

Gospodin Pinokio je još od svog prvog izdanja ,,Zdravlje i satiraˮ do danas, za dve i po decenije sa šest objavljenih albuma stekao status kultnog, beskompromisnog benda sa pamtljivim gitarskim rifovima i tekstovima koji šalju snažne poruke.

Pred gotovo punim Feedback-om smo prisustvovali retrospektivi njihovog dosadašnjeg rada. Bend je izašao na binu izuzetno raspoložen za svirku. Pevač Igor je sugestivno to prenosio na publiku dok je u pozadini ritam sekcija mlela precizno i tačno, a Dani svojim impresivnim zvukom gitare donosio onu samosvojnu boju po kojoj godinama prepoznajemo ovaj bend. Ređale su se njihove najpoznatije pesme, a poseban utisak na publiku i njihove ovacije je izazvao njihov novi singl ,,Totalna brukaˮ. Svi su, na kraju, bili zadovoljni – i publika i bend.

Ovaj nastup nam je dao do znanja da bend nastavlja punom parom i sa nestrpljenjem očekujemo njihov novi album koji će se pojaviti u toku godine.