Kreatori serije „Igra prestola“ su obožavaoci rok benda „Florence and the Machine“. Zato je taj sastav jedini muzički izvođač u poslednjoj, osmoj sezoni planetarno popularne serije.

U drugoj epizodi aktuelnog serijala Igra prestola, „Florence and the Machine“ predstavili su svoju verziju originalne numere Jenny of Oldstones. Pevačica Florens Velč je pesmu snimila, pošto su je lično kontaktirali kreatori serije Dejvid Beniof i Den Vajs.
„Uvek smo bili veliki obožavatelji njene muzike, a trejler za drugu sezonu sa njenom pesmom Seven Devils je verovatno najmoćniji koji smo ikada imali“, objašnjavaju Beniof i Vajs.
„Želja da čujemo njen fenomenalan glas u seriji je oduvek bila na vrhu naše liste. I dalje smo oduševljeni što je Florens pristala da otpeva Jenny of Oldstones i zaljubljeni smo u rezultat“, dodali su kreatori Igre prestola.

Pevačica je istakla da ju je pesma, koju su napisali Ramin Đavadi, Den Vajs, Dejvid Beniof i Džordž Martin, na prvo slušanje podsetila na keltsku uspavanku.
„Keltska muzika je oduvek bila u mojoj krvi, tako da sam se osećala kao da zaista mogu nešto da učinim sa ovom numerom. Čarolija i kadrovi serije, da ne spominjem kostime, privukli su me od samog početka. Čast mi je da budem deo njene poslednje sezone“, rekla je Florens.