Fanovi žele da snimljena crna rupa nosi ime po Chrisu Cornellu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pokrenuta je online peticija kako bi se prva ikad snimljena crna rupa nazvala u čast preminulog frontmena grupe Soundgarden, koji je otpevao pesmu ‘Black Hole Sun’.


Prva slika kolosalne kosmičke pojave snimljena je 10. aprila, a ljubitelji muzike žele iskoristiti priliku da odaju počast Cornellu i Soundgardenovoj pesmi “Black Hole Sun” objavljenoj na albumu “Superunknown” 1994. godine.

Peticiju je pokrenula Giuliana Jarrin, koja kaže: „Pre gotovo dve godine izgubili smo Chrisa Cornella. Bio je pevač grupa Soundgarden i Audioslave, i iznad svega, bio je glas cele jedne generacije. On je bio jedan od najomiljenijih figura ne samo u rocku, već i muzici, za ljudi iz celog sveta. Njegova muzika, njegov glas i njegova ličnost inspirisali su, uticali, promenili i čak spasili živote hiljada ljudi. Chris je ostavio važnu ostavštinu novoj generaciji muzičara koji su ga sledili. Sećanje na njega će zauvek ostati živo u srcima njegove porodice, prijatelja, obožavatelja i svih koji ga vole”, izjavila je Jarrin.

“Zamolila sam NASA-u, Event Horizon Telescope i sve astronome i naučnike koji su uključeni u ovo otkriće, da nazovu tu crnu rupu po Chrisu Cornellu. To bi bio nadrealan i neverovatan način da se poštuje njegov život i njegov doprinos muzici.”

Uprkos Jarrinovim najboljim nastojanjima, crna rupa je sada označena kao Powehi – havajsko ime koje se odnosi na “ukrašen tamni izvor beskrajnog stvaranja”. Ali nikad se ne zna, možda bi u budućnosti mogli dodati i Cornellovo ime.





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva