Fanovi žele da snimljena crna rupa nosi ime po Chrisu CornelluSviđa ti se? Javi ostalima!

Pokrenuta je online peticija kako bi se prva ikad snimljena crna rupa nazvala u čast preminulog frontmena grupe Soundgarden, koji je otpevao pesmu ‘Black Hole Sun’.


Prva slika kolosalne kosmičke pojave snimljena je 10. aprila, a ljubitelji muzike žele iskoristiti priliku da odaju počast Cornellu i Soundgardenovoj pesmi “Black Hole Sun” objavljenoj na albumu “Superunknown” 1994. godine.

Peticiju je pokrenula Giuliana Jarrin, koja kaže: „Pre gotovo dve godine izgubili smo Chrisa Cornella. Bio je pevač grupa Soundgarden i Audioslave, i iznad svega, bio je glas cele jedne generacije. On je bio jedan od najomiljenijih figura ne samo u rocku, već i muzici, za ljudi iz celog sveta. Njegova muzika, njegov glas i njegova ličnost inspirisali su, uticali, promenili i čak spasili živote hiljada ljudi. Chris je ostavio važnu ostavštinu novoj generaciji muzičara koji su ga sledili. Sećanje na njega će zauvek ostati živo u srcima njegove porodice, prijatelja, obožavatelja i svih koji ga vole”, izjavila je Jarrin.

“Zamolila sam NASA-u, Event Horizon Telescope i sve astronome i naučnike koji su uključeni u ovo otkriće, da nazovu tu crnu rupu po Chrisu Cornellu. To bi bio nadrealan i neverovatan način da se poštuje njegov život i njegov doprinos muzici.”

Uprkos Jarrinovim najboljim nastojanjima, crna rupa je sada označena kao Powehi – havajsko ime koje se odnosi na “ukrašen tamni izvor beskrajnog stvaranja”. Ali nikad se ne zna, možda bi u budućnosti mogli dodati i Cornellovo ime.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva