Alternativni bend Dingospo Dali prvim singlom i spotom "Slabost" najavio je drugi album "O nečemu lepom", koji će do kraja godine objaviti promoterska kuća Long Play.

foto: Luka Radulović
"Kad smo pronašli pravog režisera za spot, nekako je i izbor pesme išao glatko. Imali smo tu sreću da senzibilitet mastera svog zanata Daniela Girizda Stavre u potpunosti odgovara našem i u dogovoru sa njim izbor je pao na 'Slabost', mada, ne sumnjamo da bi spot bio maestralan da smo se odlučili i za neku drugu pesmu sa predstojećeg albuma", objašnjava pevačica Sandra Vidojević.  

Stavro je kao režiser, snimatelj i montažer artistički vizualizovao stihove pesme "Slabost", uz pomoć plesa Slavice Dolašević, postupajući po ideji benda da spot najpribližnije predstavi pesmu.

"Kako to učiniti prepustili smo režiseru da odluči, jer verujemo da je sloboda izražavanja glavni recept za uspešnu realizaciju bilo koje vrste umetnosti. Vođeni time, onima koji budu gledali spot, ostavljamo slobodu da ga sami i protumače", kaže Vidojević.      

Pesma "Slabost" je snimana protekle zime u studiju "Šamarčina" u Vrbasu, a produkciju i miks radio je Boris Mladenović u Studiju O i Digimediji, dok je za master bio zadužen Doktor Mix (London).

Koliko se "Slabost" razlikuje u odnosu na pesme sa prvog albuma "Sve dok mislim da je ovo drugi svet" (2017) i koliko stilski predstavlja drugi album?

"Samim tim što smo stariji, nadamo se i zreliji, trebalo bi da je razlika učigledna. Karakter naše muzike nije se mnogo promenio, ali iskustvo koje smo stekli tokom godina sviranja i tokom rada na prvom albumu, bilo bi besmisleno ne iskoristiti. Stilski i dalje šaramo, kao i na prvom albumu, tako da pesma 'Slabost' ne može odgonetnuti koncept albuma, može samo biti uvertira u mali delić albumske atmosfere", ističe Vidojević.