Kako je i najavljeno danas je objavljen Alien: Ore, četvrti kratki film iz kolekcije od njih šest koje je 20th Century Fox odabrao za obilježavanje 40 godišnjice kultnog filma Alien.

Alien: Ore su napisale i režirale sestre Spear - javlja SF portal Inverzija. Glavne uloge tumače Mikela Jay i Dalj Brar. Specijalne efekte odradio je Image Engine (District 9, Elysium, Chappie). Kao iznimno vrijedna rudarka planeta s rudarskom kolonijom Lorraine nastoji poboljšati život za njezinu kćer i unuke. Kada se u njenoj smjeni otkrije smrt kolege pod misterioznim uvjetima prisiljena je birati između bijega i oglušavanja na naredbe te sukobljavanja s vlastitim strahovima da se bori za sigurnost svoje obitelji.

Ideja za ovaj kratki film je zapravo izašla iz sljedećeg:
posada: sedam
teret: dvadeset milijuna tona mineralnih ruda
smijer: povratak na Zemlju

Ore se za sada pokazao najboljim kratkim filmom projekta. S heroinom u centru priče za koju svojski navijate, kao i nekoć prije. Film dostavlja zadovoljavajuću razinu horora, i iznimno dobar setting i atmosferu, koja se čini kao da je sastavni dio nekog velikog blockbustera. Protagonisti su također na visini zadatka, a dobit ćete i pogled na pravog potpuno odraslog Aliena.