Sremci su zajeban soj, to je činjenica…Uglavnom se za njih kaže da “neće ni kako oni hoće”, ali čini mi se da Beščani Miki, Željko i Filip i te kako znaju šta hoće na albumu “Slika i neprilika”. Hoće da se obračunaju sa licemerima, slabićima, smaračima, komformistima… I, dobro im ide.

Album ‘’Slika i neprilika’’ je četvrto zvanično izdanje benda. Sniman je kod Raduleta u “Socijali” koji im je radio miks i mastering, a verovatno i udelio koji savet i otkrio neku tajnu iz svog bogatog repertoara. To se i čuje u nekim pesmama na disku. Recimo, “Smor” i “Nije kraj“ me dosta podsećaju na Atheist Rap što nikako nije minus, naprotiv. Pesma “Tišina” u kojoj kao glavni vokal gostuje Zoran Gagić iz novosadske grupe “Neprijatelj prelazi Zeku” je apsolutni hit sa ovog izdanja i pesma koja bi komotno mogla da se vrti po radio stanicama svaki dan, jer ima dobar tekst, zaraznu melodiju i onaj karakterističan novosadski navijački refren. Takođe, jako mi je legla i “Ako odem” koja je manje pank, a više rokenrolčina u duhu “Džukela”. To to i nije iznenađenje jer “Po Kratkom Postupku” kroz celu svoju karijeru, koja traje od 2002., koračaju po tankoj liniji koja razdvaja pank i rok zvuk.

Tekstovi su baš direktni, pa se u njima bez uvijanja napadaju moderni trendovi “blejanja” i “otpadanja” uz “krmaču piva” i “pljuvanje po sceni”, kao u pesmi “Bleja”. Pesma  “Povedi me” je nešto “tvrđa” i podseća na Motorhead/Supersuckers, a u pesmama “Znak”, “Odjeb” i “Nije Kraj” zvuk su obogatili trubom (Dušan Kovačević iz benda Mamurlook). Šećer ide za kraj pa uz izvrsne stihove: “Godine prolaze, cure kao pesak kroz prste, ljudi odlaze, mnoge stvari više nisu iste. U glavi premotavam film i puno mi je srce, kada se svega prisetim, ko da je bilo juče” u poslednjoj pesmi “Ne žalim” dobijamo pesmu srednjeg tempa koja uz odličan refren i sjajan gitarski solo pretenduje da postane pravi, pravcati hit. Još kad bi to i muzički urednici znali…

Album je objavila beogradska izdavačka kuća ‘’R’n’R Records’’ i dostupan je na svim digitalnim streaming/download platformama (Deezer, Spotify, iTunes…), ima ga i na CD-u koji se može poručiti direktno od uzdavača. Poslušajte “ Sliku i nepriliku”, dajte ovom vrlo dobrom albumu šansu i nećete se pokajati.

Zoran Popnovakov