Po kratkom postupku - Slika i neprilika



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Sremci su zajeban soj, to je činjenica…Uglavnom se za njih kaže da “neće ni kako oni hoće”, ali čini mi se da Beščani Miki, Željko i Filip i te kako znaju šta hoće na albumu “Slika i neprilika”. Hoće da se obračunaju sa licemerima, slabićima, smaračima, komformistima… I, dobro im ide.

Album ‘’Slika i neprilika’’ je četvrto zvanično izdanje benda. Sniman je kod Raduleta u “Socijali” koji im je radio miks i mastering, a verovatno i udelio koji savet i otkrio neku tajnu iz svog bogatog repertoara. To se i čuje u nekim pesmama na disku. Recimo, “Smor” i “Nije kraj“ me dosta podsećaju na Atheist Rap što nikako nije minus, naprotiv. Pesma “Tišina” u kojoj kao glavni vokal gostuje Zoran Gagić iz novosadske grupe “Neprijatelj prelazi Zeku” je apsolutni hit sa ovog izdanja i pesma koja bi komotno mogla da se vrti po radio stanicama svaki dan, jer ima dobar tekst, zaraznu melodiju i onaj karakterističan novosadski navijački refren. Takođe, jako mi je legla i “Ako odem” koja je manje pank, a više rokenrolčina u duhu “Džukela”. To to i nije iznenađenje jer “Po Kratkom Postupku” kroz celu svoju karijeru, koja traje od 2002., koračaju po tankoj liniji koja razdvaja pank i rok zvuk.

Tekstovi su baš direktni, pa se u njima bez uvijanja napadaju moderni trendovi “blejanja” i “otpadanja” uz “krmaču piva” i “pljuvanje po sceni”, kao u pesmi “Bleja”. Pesma  “Povedi me” je nešto “tvrđa” i podseća na Motorhead/Supersuckers, a u pesmama “Znak”, “Odjeb” i “Nije Kraj” zvuk su obogatili trubom (Dušan Kovačević iz benda Mamurlook). Šećer ide za kraj pa uz izvrsne stihove: “Godine prolaze, cure kao pesak kroz prste, ljudi odlaze, mnoge stvari više nisu iste. U glavi premotavam film i puno mi je srce, kada se svega prisetim, ko da je bilo juče” u poslednjoj pesmi “Ne žalim” dobijamo pesmu srednjeg tempa koja uz odličan refren i sjajan gitarski solo pretenduje da postane pravi, pravcati hit. Još kad bi to i muzički urednici znali…

Album je objavila beogradska izdavačka kuća ‘’R’n’R Records’’ i dostupan je na svim digitalnim streaming/download platformama (Deezer, Spotify, iTunes…), ima ga i na CD-u koji se može poručiti direktno od uzdavača. Poslušajte “ Sliku i nepriliku”, dajte ovom vrlo dobrom albumu šansu i nećete se pokajati.

Zoran Popnovakov



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva