Fotograf: Elena Tomaš (SensArture)
Grupa Lira Vega objavila je na svom Youtube kanalu najnoviji video za pesmu "Duhovi" sa istoimenog albuma, izdatog 2015. godine za izdavačku kuću Lampshade Media iz Beograda. Album ima jedanaest pesama, a spot za naslovnu pesmu je deveti po redu sa poslednjeg izdanja. Spot je snimljen na nastupu u klubu FLUC u Beču, snimatelj je Dino Rekanović, dok montažu potpisuje NIkola Vrzić.

Bend Lira Vega planira nove koncerte u Beogradu i regionu, a najskoriji je najavljen za 29. mart u klubu Garaža. U međuvremenu, bend sprema i četvrti album radnog naslova "Posledice rada", a aktuelna je i turneja filma "Duhovi iz prošlosti", koji je nastao na velikoj "Neobičnoj promociji" albuma "Duhovi", iz januara 2016 godine. Naime, na velikom koncertu/promociji albuma su pesme sa "Duhova" izveli eminentni gosti, aktivni članovi poznatih beogradskih bendova, a jednosatni film je premijerno prikazan u KC Grad 16-og januara ove godine. Trejler za pomenuti film možete pogledati na sledećem linku: https://youtu.be/M4bsa97yirA.

Grupa Lira Vega postoji od kasnih 90-tih godina dvadesetog veka, i iako iza sebe ima neveliki broj izdanja predstavlja "trajnu vrednost" lokalne muzičke scene. Bend čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin.