Samo nekoliko dana pre 25. godišnjice smrti Kurta Kobejna, bivši menadžer benda Nirvana, Deni Goldberg je odlučio da podeli uspomene na kratak, ali nezaboravan period rada sa legendarnim muzičarem, najavivši knjigu “Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain”.


Početkom 1991. menadžer Deni Goldberg preuzeo je brigu o sastavu Nirvana koji je u to vreme počeo da izranja iz Sijetlske andergraund scene. Nije mogao ni da pretpostavi da će njen frontmen Kurt Kobejn postati ikona pop kulture poput Džona Lenona, Majkla Džeksona ili Elvisa Prislija. Deni je sarađivao sa Kurtom od 1990. do 1994., tokom najznačajnijeg perioda u ravoju benda i samog Kurta. Ovaj period je obeležio vrtoglavi uspeh albuma "Nevermind" koji je od Nirvane napravio najuspešniji rok bend na svetu u tom trenutku, a termini poput "pank roka" i "grandža" su postali opšte poznati. Za to vreme postao je i Kurtov lični prijatelj i kao takav bio je svedok njegove turbulente veze sa Kortni Lav koja je postala meta tabloida i izložena kritikama javnosti. Pored toga bio je svedok rođenja njihove ćerke Frensis Bin ali i Kurtove borbe sa zavisnošću koja se tragično završila.

Oslanjajući se na Goldbergove uspomene na Kurta, prethodno neobjavljene materijale, intervjue, Kurtovu rodbinu, prijatelje i članove Nirvane, "Serving the Servants" baca novo svetlo na ovaj period života Kurta Kobejna.

“Počeo sam da radim sa Kurtom godinu dana pre nego što je izašao album ‘Nevermind’ i ostao uz njega do njegove smrti. Pri pominjanju Kobejna, mediji su još uvek skloni da se fokusiraju na njegovu tragičnu smrt. Iako je nemoguće ignorisati unutrašnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući ‘Serving the Servant’, fokusirao sam se na Kurtov sjaj, njegov smisao za humor i njegovu ljubaznost prema okruženju. Bio je vrlo slojevita ličnost, zbog čega su ljudi iz njegovog okruženja imali utisak da ne poznaju istu osobu. Upravo zbog toga se nadam da ću ovom knjigom uspjeti dodati još jednu dimenziju Kurtovom nasljeđu”, rekao je Goldberg.

Knjigu “Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain” pohvalili su Turston Mur iz benda Sonic Youth i Džoan Džet, jedna od umetnika koji su odali počast bendu Nirvana 2014. godine, kada je uvršten u Dvoranu slavnih rokenrola.