Uprkos smrti njihovog energičnog predvodnika Fredija Merkjurija 1991, grupa Kvin je ostala jedan od najomiljenijih rok sastava na planeti, sa trista miliona prodatih albuma i velikim uspehom „razigranog slavlja u čast Kvina“, biografskog filma „Boemska rapsodija“. Ipak, čitava priča o njihovom izuzetnom usponu i istinama koje se nalaze iza enigmatičnog Merkjurija dosad nikada nije bila otkrivena. Knjiga „Da li je ovo pravi život?“ Marka Blejka prvi put otkriva kako su njegovi članovi postali šampioni sveta.

Oslanjajući se na svoje stare intervjue sa članovima grupe Kvin, a zatim i na više od sto razgovora koje je vodio sa njihovim producentima, urednicima diskografskih kuća, bivšim članovima sastava, bliskim saradnicima i školskim drugovima, uključujući i mnoge poznanike Fredija Merkjurija iz rane mladosti, autor je složio potpun, zadivljujući prikaz od uspona benda iz predgrađa do statusa svetskih superzvezda.

Knjiga „Da li je ovo pravi život?“ zaviruje dublje od javne slike grupe Kvin, kako bi rasvetlila četiri krajnje različite ličnosti, a posebno pevača, Fredija Merkjurija.