Debi Hari (Debbie Harry) je konačno završila svoje dugo očekivane memoare za koje se očekuje da će biti objavljeni u drugoj polovini 2020. godine. Knjiga, će ispričati priču benda “iz moje male iskrivljene perspektive”, navodi Debi za sajt Rolling Stone.


Knjiga, koja će se zvati "Face it", će nas provesti kroz njenu životnu priču i pratiće uspone i padove njenog benda uključujući njen odnos sa gitaristom Chris-om Stein-om. “To je tako dugačak period, i ima toliko toga da se ispriča. Jednostavno nisam mogla da izdvojim samo kratke priče i događaje.”

Vraćajući se na njenu prošlost pre ponovnog okupljanja benda 1997. godine, Debi kaže da joj je knjiga pomogla da shvati da je rođena sa ciljem da gura napred. “Uvek sam bila opsednuta muzikom”, rekla je. “To se činilo kao jedina stvar koju sam mogla i želela da radim. Imala sam osećaj da je muzika deo mene. A nakon upoznavanja Chris-a koji je uvek bio kreativna sila i pokretačka snaga nisam videla stvarni razlog da prestanem da se bavim onim što volim. Bili smo prisiljeni da prestanemo da sviramo na neko vreme iz mnogih razloga. A onda nam se ukazala prilika da nastavimo. Imali smo sreće da se to desilo.”

Harry kaže da je sada lakše biti u bendu ali i da su spoljne sile uticale da grupa nastavi sa radom. “Mislim da je i muzička industrija napredovala i da je naš menadžment profesionalniji ovog puta, znali su pravila igre i sve je krenulo svojim tokom.”