Dvije godine nakon debitantskog albuma Crvi se vraćaju s novim, drugim po redu, studijskim albumom naslova "Šta si to uradio?". Na albumu se nalazi sedam pjesama nastalih u periodu unatrag godinu dana, koje karakteriziraju kompleksnije i nekonvencinalnije glazbene forme usporedno s ranijim radovima. Materijal je sniman i miksan u suradnji s Urošem Milkićem u Down There Studiju u Beogradu tijekom 2018. godine, produkciju i mastering potpisuju članovi benda i Mikić zajedno.

foto: Mina Đukić
S novim pjesmama Crvi nastavljaju svoj put, koji započinju s prethodnim albumom "Piše nam se dobro", a sam bend nastavlja evoluirati u svakom pogledu. Kroz pjesme se provlače motivi i iskustva iz osobnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti. Muzički, na novom albumu "Šta si to uradio?" Crvi više eksperimentiraju i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise- i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni, osim na studijskim snimkama, dokazuju i na nastupima uživo gdje rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Od 2014. pa do danas te nakon mnogih promjena u postavi kroz koju su prošli razni eminentni glazbenici, unatrag nešto više od godinu čvrstu postavu benda čine Damjan Babić (vokal, gitara), Vladimir Pejković (bas gitara, vokal), Sergej Sokolov (gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi, perkusije). U srži i dalje iznimna rock glazba, ovaj puta obogaćena je uglađenim gitarskim teksturama i nadahnutim, te još intenzivnijim udarcima zvučnih valova. Odvažniji u svojoj nepopustljivosti i nepredvidivosti, Crvi nastavljaju lutati i osvajajti nove zvučne teritorije - piše im se još bolje?