Jedan od najdugovečnijih pank fanzina i svakako najpoznatiji "Maximum Rocknroll" nakon 37 godina rada prestaje da izlazi u štampanom obliku. Ovo je saopštilo uredništvo fanzina na zvaničnoj fejsbuk stranici.


"Teška srca objavljujemo kraj Maximum Rocknroll-a kao mesečnog štampanog fanzina. U ovom obliku pojaviće se još tri broja i nakon toga u 2019. počećemo da objavljujemo recenzije izdanja na našem sajtu uz našu radio emisiju. Čitaoci mogu očekivati više onlajn sadržaja nego do sada ali i nastavak rada na arhivi fanzina koja je počeo 2016. Spremamo još novina u okviru MRR projekta u čiji rad će biti uključeni pankeri širom sveta." - naveli su u saopštenju

Podsetimo, Maximum Rocknroll je počeo kao radio emisija 1977. da bi 1982. prerastao i u fanzin. U sledećih nekoliko decenija, ono što je počelo kao DIY priča nekoliko drugara pretvorilo se u međunarodnu saradnju ljudi šiorm sveta. Danas, 42 godine nakon prve radio emisije emitovano je preko 1600 epizoda i objavljeno preko 400 brojeva fanzina uz brojne "sajd projekte" manje ili više povezane sa MRR ekipom.

U saopštenju su takođe naveli da je jedan od razloga za ovakvu odluku jednostavno duh vremena i promene koje su zahvatile i mnogo veća štampana izdanja. Pored toga menjali su se i sami autori ali bez obzira na sve MRR je uvek isticao da pank rok nije samo jedna osoba, jedan bend ili jedan fanzin. MRR je ideja i vera da je drugačiji svet moguć i da je sve na nama.

Ove promene, kako ističu u uredništvu ne znače da se MRR priča završava. I dalje će ostati posvećen širokom spektru pank pravaca i trudiće se da zaviri u sve kutke sveta gde se ovakav zvuk neguje.

"Radujemo se novim izazovima, promenama, iznenađenjima i uživanjima koje nam naredno poglavlje donosi. Živeo Maximum Rocknroll." - zaključili su u saopštenju.