Alternativni bend E-Play u subotu uveče održao je žestok, punokrvni koncert u ispunjenoj dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, gde je proslavio 20 godina rada i promovisao novi album “Sloboda”. E-Play je u efektnih oko 100 minuta svirke oduševljenu publiku podsetio na najznačajnije momente sa pet studijskih albuma, od prvenca “E-Play” iz 2000. godine.

Foto Danilo Mataruga
Posle instrumentalnog zagrevanja uz "Sedam", izlazak na binu basistkinje i pevačice Maje Cvetković izazvao je ovacije. Odmah je, posle njenog kratkog "Dobro veče, hvala puno što ste došli", krenula prepoznatljiva "grmljavina" sa ritam sekcijom u glavnoj ulozi, gde je, uz Maju, već duže vreme "kičma" grupe čuveni bubnjar Goran Ljuboja Trut. Zvučnu sliku je upotpunila efektna svirka gitariste Nemanje Velimirovića.

Posle "Heroja" i "Ovde", u "Bez reči" i "Retrovizoru" raspevala se i prateća pevačica Kristina Kika Jovanović. čija se specifična energija i ovoga puta pokazala kao veliki kvalitet plus. Prvi talasi euforije stigli su, očekivano, uz velike hitove "Da budemo samo dobro" i "Srešćemo se neki drugi put". Fanove je posebno obradovao izlazak na scenu nekadašnje članice E-Playa Biljane Todorovski koja je otpevala "U sumrak". 

Sama najava hita "Divan dan", koji je umnogome odredio putanju benda poslednjih godina, izazvala je opšte oduševljenje, da bi usledili, takođe, snažni aduti - "Hiljadu ljudi", "Šamarčina", "Ljubica"... Na kraju "Vremeplova", poslednje pesme u zvaničnom delu, visoko podignute ruke su ispunile "Amerikanu". 

Brzo se E-Play vratio na bis, ponovo pojačan Biljanom u "Popu", prepoznatljivoj temi s početaka karijere. "Prvi pogled tvoj" podsetio je na legendarni film "Munje", da bi ponovljen "Divan dan" na drugom bisu označio definitivan kraj. 

"Vidimo se neki drugi put", poručila je Maja koja će, baš kao što je i poželela, ovakav slavljenički koncert, zajedno sa kolegama iz benda i oduševljenom publikom, sasvim sigurno, dugo pamtiti.