foto: Goran Stepančev
Out Of The Darkness se vratio znatno opširnijim petim brojem u kom se nalazi pregršt intervjua, koncertnih raporta, kolumni i recenzija.
Među intervjuima svoje mesto našli su Integrity, Slapshot, Misconduct, Replicunts, a tu su i intervjui sa Stefanom iz Bad Taste Graphics, ekipom koja čini Monte Paradiso festival i više nego dobar intervju sa Milošem iz benda Unison koji ove godine slave 20 godina od izlaska legendarnog izdanja Death In The Cradle.
Takode, svoje mesto u fanzinu su našli raporti sa koncerta klivlendskih hardcore legendy Integrity u Novom Sadu, The Truth tour diary, Reflection/Mind Prison/Technicolor Lies u Gornjem Milanovcu, Replicunts/Vršnjacko Nasilje u Beočinu i Bronze/Cigla In D Vugla/Mind Prison u Smederevu.
Tu je i par kolumni koje će zbog svoje opširnosti verovatno ubiti želju svakom  čitaocu da se duže od dva minuta zadrži na istim, ali verujem da će biti i istrajnih čitalaca koji ce to pročitati do kraja. Pred kraj broja je i puno dobrih recenzija muzičkih izdanja, dok je mali procenat recenzija fanzina jedina mana.
Dizajn je, kao i uvek, na zavidnom nivou, a fenomenalna naslovnica za koju je zadužen Bad Taste Graphics čini ovaj fanzin još kompletnijim. Ono što je za svaku pohvalu je sve veći broj dopisnika iz broja u broj, čineci Out Of The Darkness još bogatijim štivom. Više nego solidno izdanje koje će biti više nego interesantno fanovima hardcore punk supkulture.

Đorđe Miladinović