Bend Majdan je nastao pre nepune dve godine, 1. aprila 2017. Od samog starta, momci su imali jasnu viziju svog autorskog rada i zvuka koji žele da postignu. Paralelno sa zvučnim, radili su i na građenju svog vizuelnog identiteta, pre svega kroz video spotove za singlove ''To nisam ja'' i ''Zubi''. Za treći video-singl sa albuma ''Minimum sličnosti, minimum razlike'' odabrali su pesmu pod nazivom ''Mojih misli ples''.

- Ovu pesmu smo odabrali zato što smo hteli da pokažemo i neku drugu, energičniju stranu benda. Pesma je drugačija od dosadašnjih singlova. A i nekako nam je baš klupska. S obzirom da je sezona klubova u jeku, mislili smo i na to - rekao je za naš sajt Nemanja Erić, pevač benda.

Svesno su se odlučili na nešto smeliji pristup koji obuhvata sintezu nekoliko umetničkih formi - muzike, plesa, fotografije itd. Logičan korak u tom smeru bila je i saradnja sa studiom CDC koji je već potvrđen u svim pomenutim disciplinama, a koji je bio zadužen za realizaciju videa. 

- Veoma nam je drago što smo bili deo iste kolektivne umetničke vizije koju smo zajednički ispratili do kraja, a o rezultatima prosudite sami - zaključio je Nemanja.