Posle skoro tri godine studijske pauze, novosadski indastrijal rokeri dreDDup, objavili su svoj osmi po redu album!  Konačno, 'SOYUZ' album je tu pred vama! Album sadrži 15 potpuno novih pesama koje se stilski veoma razlikuju ali opet imaju dreDDup pečat u sebi. Balans između DIY estetike i komercijalnog zvuka je ponovo prisutan. U moru kratkih albuma, čija dužina ne prelazi 30 minuta, dreDDup se odvažio i uradio jedan dugosvirajući album od punih sat vremena.

"Iako su danas moderni mali zalogaji za slušaoce, mi smo rešili da ipak napravimo dugačak album jer smo i dalje verovanja da pravimo muziku za ljude koji je slušaju te nisu od onih koji je gledaju" - kažu iz benda.

Teme tekstova pesama na 'Soyuz'-u su raznolike - neke govore o odlasku kralja, neke o izdajstvima prijatelja, o sado mazohizmu, o sveprisutnijoj odsutnosti ličnosti pojedinaca, o hodočašćima buke kao i putevima ka onostranom i želji da se ne učestvuje u kolektivnom ludilu. Album je u potpunosti vanžanrovski, sa jakim temeljom industrial elektronike.

Sniman je, sa kratkim prekidima u periodu od kraja 2016. do novembra 2018. godine i kompletna produkcija je rađena u DURU studiju u Novom Sadu. Glavni producent i aranžer zvuka je opet bio Mihajlo Obrenov, frontmen benda.

"Mi smo energija koju pravimo, ako vas osvetli, to je dobro, ako ne - nemate sreće", poručuju dreDDup. Bend je ovim albumom zapečatio tačno 22. godine postojanja te je i pored modernijeg zvuka želeo da ukombinuje kratke osvrte ka svom starom zvuku. Za sada, fizičko izdanje nije u planu. "Ukoliko nam se zainteresovani izdavači jave, spremni smo na pregovore - ovo je album svakako namenjen celoj planeti a ne jednom podneblju te je zato na prvom mestu ONLINE" -  poručuju iz grupe.