Holandski sastav Born From Pain jedan je od prvih evropskih crossover/metalcore bendova. Pod snažnim uticajima nemačkih thrash metal bendova, njujorškog hardcorea te death metal zvuka sa Floride i iz Birmingema ovi momci pronašli su uzore u sastavima poput: Merauder, Stigmata, Earth Crisis, All Out War, Bolt Thrower, Obituary, Integrity, Testament, Slayer, rani Agnostic Front i Crumbsuckers.

U narednih deset godina Born From Pain uglavnom provodi „na putu“, svirajući u svim mogućim mestima širom kontinenta. Nakon prvog EP-ija iz 1999, naredne godine usledio je debi album “Reclaiming The Crown”. Brojni samostalni nastupi te kao podrška velikim svetskim imenima prouzrokovali su novi album “Sands Of Time” koji je snažno odjeknuo u hardcore krugovima pa je Born From Pain pozvan da učestvuje u “Resistence” turu sa bendovima Hatebreed i Madball nakon čega je usledila prva američka a potom i japanska turneja.

Album “In Love With The End” objavljen je za Metal Blade Records. Born From Pain je zatim bukvalno godinu i po dana bio na turneji svirajući svuda po svetu sa Napalm Death, Hatebreed, Six Feet Under kao i na brojnim velikim (Wacken Open Air, With Full Force Open Air, Waldrock Festival, Hell Fest) i malim festivalima u Evropi i južnoj Americi.

Tokom godina zvuk benda Born From Pain ostao je prepoznatljiv sa čvrstim kičmenim stubom sazdanim na brzim žestokim rifovima i agresivnim brejkovima. Nikada nisu pali pod uticaje trendova, a u svojim pesmama koje govore o emocionalnim poteškocama, socijalnim nemirima i izražavaju gnev prema svakodnevnom životu. Tokom 2013. godine u postavu se vraća stari gitarista Servee te Born From Pain nastavlja da svira kao petorka sa dve gitare. Poslednji album “Dance With The Devil” objavljen je 2014.

Born From Pain će još jednom nastupiti u Srbiji, ovoga puta u Elektropioniru 13. decembra. Ulaznice u prodaji od 31. oktobra u Šikarici: 500 rsd pretprodaja, 700 rsd na dan koncerta.