Nakon što je Peter Steele, legendarni frontmen glazbene skupine Type O Negative napustio ovaj svijet, gitarist Kenny Hickey i bubnjar Johnny Kelly osnovali su Seventh Void 2003. godine te nastavili s doom/stone metal izričajem. Diskografija se nažalost sastoji od albuma „Heaven Is Gone“ iz 2009. godine, a Seventh Void se službeno raspadaju 2017. godine. U međuvremenu se Johnny Kelly pridružuje glazbenoj skupini A Pale Horse Named Death koju je 2011. godine osnovao Sal Abruscato, prvobitni bubnjar benda Type O Negative a zatim i velikana Life of Agony.


22. rujna 2018. novi bend Silvertomb objavljuje prvi singl „Insomnia“. Johnny i Kenny su ponovno zajedno, a s njima na projektu sudjeluju Joseph James (Agnostic Front), Henry Belfor (Inhuman) i Aaron Joos. Ime benda Silvertomb je istovremeno svijetlo i tamno, a povezano je s egipatskom mitologijom po kojoj smrt nije kraj već se sagledava kao transformacija, jer u smrti dolazi novi život.

Na prvo slušanje mogli bi zaključiti kako je Silvertomb sasvim dobar nastavak Type O Negative priče. Kennyjev vokal pomalo podsjeća na Ozzyjev (Black Sabbath), stoga svi koji vole dobar doom/stone/rock mogli bi i te kako uživati.



Mario Lovreković – Lovra