Više stotina građana prerušenih u zombije juče je prošetalo centralnim beogradskim ulicama u Zombi šetnji koja prethodi Festivalu srpskog filma fantastike čiji je integralni deo, istovremeno promovišući jedan od sastavnih delova ove vrste filmova – šminkanje i izradu vizuelnih efekata.

foto: Daniela Zmajević
Posle šetnje dodeljene su nagrade za najbolje maskirane zombije i njihove šminkere, a o čemu je odlučivao žiri u sastavu: Mirjana Milošević, Darija Vračević i Ivana Kovačević. Nagradu Miss Zombie dobila je Sanja Živković, a Andrijana Stajić je nagrađena kao autorka maske. Mister Zombie je Vladimir Ljubić, a Milica Obradović je nagrađena za šminku. Nagradu Zomie Kid ponela je Elena Čolaković, a njen šminker bio je Mirko Milinčević. Specijalna nagrada za najbolju šminku dodeljena je trinaestogodišnjoj Ivi Gavrilović koja je, prema oceni žirija, pokazala izuzetan talenat.

Zombi šetnja je pored zabavnog imala i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva donirana su Prihvatilištu za odrasla i stara lica čiji su štićenici učestovali u manifestaciji.

Festival srpskog filma fantastike održava se od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru i na njemu će biti prikazano oko trideset filmova iz Srbije, regiona i sveta, a publika će imati priliku da uživa u programu koji je posvećen Južnoj Koreji i njenoj fantastičnoj kinematografiji.