Održana 5. Zombi šetnjaSviđa ti se? Javi ostalima!

Više stotina građana prerušenih u zombije juče je prošetalo centralnim beogradskim ulicama u Zombi šetnji koja prethodi Festivalu srpskog filma fantastike čiji je integralni deo, istovremeno promovišući jedan od sastavnih delova ove vrste filmova – šminkanje i izradu vizuelnih efekata.

foto: Daniela Zmajević
Posle šetnje dodeljene su nagrade za najbolje maskirane zombije i njihove šminkere, a o čemu je odlučivao žiri u sastavu: Mirjana Milošević, Darija Vračević i Ivana Kovačević. Nagradu Miss Zombie dobila je Sanja Živković, a Andrijana Stajić je nagrađena kao autorka maske. Mister Zombie je Vladimir Ljubić, a Milica Obradović je nagrađena za šminku. Nagradu Zomie Kid ponela je Elena Čolaković, a njen šminker bio je Mirko Milinčević. Specijalna nagrada za najbolju šminku dodeljena je trinaestogodišnjoj Ivi Gavrilović koja je, prema oceni žirija, pokazala izuzetan talenat.

Zombi šetnja je pored zabavnog imala i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva donirana su Prihvatilištu za odrasla i stara lica čiji su štićenici učestovali u manifestaciji.

Festival srpskog filma fantastike održava se od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru i na njemu će biti prikazano oko trideset filmova iz Srbije, regiona i sveta, a publika će imati priliku da uživa u programu koji je posvećen Južnoj Koreji i njenoj fantastičnoj kinematografiji.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva