Beogradski metal sastav Quasarborn je objavio spot za numeru "Crash Course in Life" koja otvara njihov debi album "The Odyssey to Room 101".


„Pesma "Crash Course in Life" govori o odrastanju mladog, bezbrižnog metalca (ali to može biti pripadnik bilo koje supkulture) koji pod neočekivanim okolnostima biva ošamaren od strane realnosti i prisiljen da odraste. Odgovornosti i bol odraslog čoveka u savremenom dobu ga naglo pritiskaju i on ne može da se nosi sa time. Oseća distancu između onoga što je do juče bila suština njegovog identiteta i onoga što je danas. Ovo je prvo poglavlje u priči koju ovaj album nosi, tek nakon njega stvari se zaista komplikuju...“, pojasnili su iz benda.

Quasarborn, koji je u Septembru obišao Evropu u sklopu svoje "The Odyssey to Europe" turneje je do sad već objavio video materijal za singlove "Danse Macabre", "Blood Honey", "The Odyssey to Room 101", "Château d'If" i "Escape into Reality". Prvi samostalni beogradski koncert, koji će ujedno biti i promocija debi albuma će se održati u subotu, 10. Novembra u Domu omladine Beograda, a kao gosti će nastupiti i inđijski metal sastav Alitor, kao i mladi bend Contaminated Mind.