Že(r)tva dobre atmosfere: Cape Fear - Harvest of the GodsSviđa ti se? Javi ostalima!


Smederevska metal scena ne miruje, a ne miruje ni Librarion Records&Fanzines!

Kada se spoji mističnost izumrlih naroda Srednje Amerike i izuzetno atmosferični doom/death metal, dobije se - novi album Cape Fear-a. Sa jednim EP-om iza sebe (Senka Crne Sablasti poslušajte ovde), projekat se izdvaja svojom jednostavnošću u izvedbi, ali lirički i tematski potkovanom muzikom, kakvu možete čuti na aktuelnom EP-u pod nazivom Harvest of the Gods.


Vrhunska atmosfera, dve jake autorske ličnosti i jezgrovit koncept koji neće nikog ostaviti ravnodušnim, što se i pokazalo sudeći po reakciji publike. Iako je u pitanju doom/death, koji često znaju biti mnogo opori i teški kao žanrovi, "Harvest of the Gods" se utoliko izdvaja što je prijemčivijeg zvuka, zadržavajući prvobitnu tminu i snagu. Za sveukupnu dozu atmosferičnosti se pobrinuo Nenad Đorđević NajtmerR (Ex Patrias), koji je i mastermajnd ovog projekta. Album je sniman u poznatom smederevačkom studiju Psychoparadox, a učešće na albumu je uzeo i Srđan Branković, koji je svakako poznat publici od ranije kao istaknuti srpski gitarista svetskog kalibra.

Vizuelni deo albuma je u potpunoj sprezi sa tematikom albuma, a za njega su se pobrinuli Dragan Bogdanović (artwork i dizajn) i Borislav Kiković (logo).

Limitirani kasetni tiraž albuma Harvest of the Gods možete nabaviti direktno od izvođača, a u pripremi je i DIY CD izdanje. Takođe, album se može skinuti besplatno sa bilo kog od Bandcamp profila.

Cape Fear Bandcamp // Librarion Records & Fanzines Bandcamp
Cape Fear Facebook stranica // Librarion Records & Fanzines Facebook stranica
Psychoparadox studioSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva