Prije samog izlaska posljednjeg albuma, „Queen of Time“, u sklopu reklamne kampanje, Amorphis preko časopisa Legacy objavljuju ovaj EP od 8 pjesama, dvije nove i 6 pjesama snimljenih uživo. Biću kratak. Svi koji su zainteresovani za bend ali i za tehničke detalje snimanja, trebaju da čuju ovaj EP, i ovdje najviše mislim na ovaj dio sa živim pjesmama.


Bend je neviđeno dobar uživo. Uigrani su do bola i ovu svirku su odradili da ne može bolje. Svaka pjesma je brijač precizno i oštro odsvirana, sve pršte od entuzijazma i energije. Zategnuti su kao struna i prosto je nemoguće ne unijeti se u pjesme. Poslušajte prelaz sa „Bad Blood“ na „Death of a King“. „Ljudi, jeli to moguće?!“ Slušam i jedva vjerujem ušima da ovako dobro zvuče uživo. Ovo je sveti gral svakog benda, svakog muzičara.

Što se tiče tehničke strane, rijetko kada čujem da je ovako dobro snimljen jedan koncert. Svaka čast ne samo bendu nego i toncu/toncima koji su besprekorno uhvatili zvuk i prenijeli svu esencu svirke na naše zvučnike, za vjeke vjekova amen! Instrumenti se tako lijepo, jasno čuju a zvuk je potpuno prirodan. Svaka čast i hvala vam ljudi do neba na ovakvom poklonu. „Legacy of Time“ je malo ali izrazito bitno izdanje.

Nikola Franquelli