Toby Driver krajem novembra u Novom Sadu i BeograduSviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon prošlogodišnjeg izdanja "Madonnawhore",Toby Driver se vraća sa novim albumom "They Are The Shield" u kom evocira stvaralačku metodurazvijenu u periodu Maudlin of the Well: kantautorski senzibilitet uronjen u maglu sintisajzera, ekspanzivnih zvučnih okruženja, bogate kamerne orkestracije, praćen suptilnim perkusijama. Iako za rezulat imamo već prepoznatljiv mračni i melanholični senzibilitet, čini se da ovaj album predstavlja značajan korak u umetničkom sazrevanju. "They Are The Shield" se može opisati kao eksperimentalno kamerno delo koje može biti dobar saputnik u nadolazećim jesenjim danima.

Ovoga puta ćemo imati priliku da čujemo izvođenje poslednjeg albuma u pratnji: Timba Harris (violina), Charlie Schmidt (bubnjevi) i Nick Hudson (klavijature).

Toby Driver je verovatno najpoznatiji kao frontmen avant-goth benda Kayo Dot (ex Maudlin of the Well) i basista pitagorejskih prog čarobnjaka Secret Chiefs 3 (ex Mr. Bungle). Tokom prošle decenije Driver je sa izuzetnom posvećenošću proučavao bezgraničnost muzike, od začudnog metala do finog post roka, od asketskih balada do fusion tripova iz sedamdesetih, sarađujući sa savremenim genijima kao što je John Zorn, Trey Spruance (ex Mr. Bungle, Faith No More), Mario Diaz de Leon (Oneirogen) i Jeremiah Cymerman. Kao solo izvođač na gitari, klavijaturama i vokalu, Driver istražuje mračni, svedeni neofolk na tragu Grouper, Michael Gira, Wooden Wand i drugih, sa diskretno progresivnom i uznemirujućom notom.
Del Judas je projekat Charlie Schimdta i može se opisati kao mračna amerikana u kojoj su melanholične melodije spojene sa senzibilitetom hard popa osamdesetih. Zamislite spoj: Chris Isaac, Echo and The Bunymen i Waylon Jennings.

Prvi nastup u Srbiji je zakazan 27.11. (utorak) u Novom Sadu, u Crnoj Kući. Karte će koštati 400 dinara.
Event link: https://m.facebook.com/events/242513733273988?tsid=0.03564167891295411&source=result
Sledećeg dana 28.11. (sreda) je zakazan nastup u Elektropioniru, u Beogradu. Resetor booking i Mjolnir Promotions će blagovremeno objaviti informacije o ceni karata i predgrupi.
Event link: https://m.facebook.com/events/204674276952011?tsid=0.20027204102053298&source=resultSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva