Tri indie rock umetnice u usponu Julien Baker, Phoebe Bridgers i Lucy Dacus osnovale su trio boygenius koji će objaviti istoimeno EP izdanje 9. novembra za izdavačku kuću Matador Records. U cilju promocije novog izdanja publici su predstavljena tri singla „Stay Down“, „Me & My Dog“ i „Bite The Hand“ koje možete poslušati na sledećem linku: http://mat-r.co/boygenius.


Projekat boygenius započet je nakon što su tri umetnice zakazale zajedničku turneju ali njihova saradnja datira od ranije. Prošle godine Julien Baker objavila je „Turn On The Lights“, Phobe Bridgers je objavila „Stranger In The Alps“ dok je Lucy Dacus ove godine objavila svoj prvenac „Historian“. Sva tri albuma naišla su na odličan prijem kako publike tako i kritike koja je ove tri umetnice proglasila za mlade nade svog žanra.

Kad smo se upoznale, Lucy, Phoebe i ja smo bili u sličnim životnim i muzičkim pozicijama ali smo imale i slične muzičke stavove što je dovelo do momentalnog zbližavanja“ objašnjava Julien Baker i dodaje: „Lucy i Phoebe su neverovatno nadarene i sam njihov obožavalac pored toga što sam njihova prijateljica ali su obe takođe veoma mudre, pronicljive i ljubazne te se na njih ugledam i karakterno a ne samo muzički“.

Tri umetnice će se na zajedničku turneju otisnuti 4. novembra gde će svaka izvoditi set svoje muzike a kruže i glasine da će sve tri izvoditi muziku sa svog zajedničkog projekta.